Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Radio Leskovac odlazi u istoriju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

01. 07. 2015.

Autor: Aleksandar Davinić Izvor: UNS

Likvidirana najstarija radio stanica na jugu Srbije

Radio Leskovac odlazi u istoriju

„Likvidacija“, saopštio je juče Bratislav Ilić, v. d. direktora Radio Leskovca nakon što je Agencija za privatizaciju odustala od prodaje najstarije radio stanice na jugu Srbije zbog višestruko većeg gubitka od vrednosti kapitala. Ovo praktično znači da ovom mediju danas ili sutra sledi likvidacija i da će biti brisana iz registra medija.

 

U međuvremenu, kako je saopštio Ilić, ‘’ispeglano’’ je poslovanje koje je napokon pozitivno, ali je, kako kaže, ključni problem restitucija, jer se u međuvremenu Agenciji javila porodica sa zahtevom da joj se vrati imovina, odnosno zgrada u kojoj je smešten Radio Leskovac.

Inače, procena kapitala vršena je krajem 2014. godine.

Bratislav Ilić je naglasio da je od Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike uspeo da obezbedi otpremnine za 19 od 30 zaposlenih, koliko se prethodno izjasnilo za odlazak iz radija i da je  novac juče stigao na račun.

Ipak, konačna odluka o sudbini Radio Leskovca u rukama je lokalne vlasti, budući da postoji mogućnost prenamene delatnosti ovog javnog preduzeća.

Uz podsećanje da je od 1. jula zabranjeno finansiranje medija iz javnih prihoda za koje nije objavljen javni poziv za prodaju kapitala, ovo znači da će Radio Leskovac danas, sutra prestati sa emitovanjem programa.

Većina zaposlenih u ovoj medijskoj kući je šokirana saznanjem da se gasi njihovo radno mesto. Ivanka Stojanović, koja je, kako kaže, svoju mladost ugradila u ovu instituciju i u njoj provela ceo radni vek, navodi i da joj je žao što tu  nije  i dočekala penziju.

“Mišljenja sam da ovo nije smelo da se dogodi. Opstanak mnogih porodica je  sada doveden u pitanje“, kaže ova doajenka leskovačkog radio novinarstva.

Komentari (2)

ostavi komentar
sre

08.07.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 09:24

Re:

Zalosno

Odgovori
sre

01.07.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 20:03

Sramota

Stvarno sramota. Radio koji je uz takodje ugasenu Nasu rec iznedrio mnoga poznata novinarska imena dozivljava strasnu sudbinu. Zalosna i sramota

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi