Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Skupština: RTV Pančevo procenjeno na 10,5 miliona dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

30. 06. 2015.

Izvor: Radio Pančevo

Skupština: RTV Pančevo procenjeno na 10,5 miliona dinara

Odbornici Skupštine Grada, na današnjoj sednici, koja je sazvana po hitnom postupku, s jednom tačkom Dnevnog reda, usvojili su tu jednu tačku – Odluku o izmeni Odluke o modelu i metodu privatizacije RTV Pančeva.

Javni poziv za prodaju medija biće raspisan, kako Zakon nalaže, do 1. jula, ali za one medije koji su do kraja juna dostavili svu traženu dokumentaciju, između ostalog, i novu procenu vrednosti kapitala. U suprotnom, od 1. jula lokalne samouprave, pa i Grad Pančevo, ne bi mogle da finansiraju medije kojima su osnivači do 1. novembra – datuma do kojeg je produžen rok za privatizaciju, a što je danas usvojeno u Skupštini Srbije.

Martin Bajza iz Sekretarijata za privredu rekao je da je 28. maja stupio na snagu Zakon o izmenama Zakona o privatizaciji i naloženo je da se obavi nova procena vrednosti imovine i kapitala zaključno s 31. decembrom 2014. godine i ta procena sada iznosi 10.550.000 dinara, a prethodna procena je bila rađena zaključno s 2012. godinom i iznosila je 10.670.000 dinara. Sednica Skupštine je bila zakazana danas za danas zbog kratkih rokova, pojasnio je Bajza. 

– Bili su problematični rokovi za procenu i popis kapitala. RTV Pančevo je dostavila to u zakonskom roku do 26. juna, a tog dana je stigao imejl od Agencije za imovinu, u kom se navodi da je poslednji rok za usaglašavanje te odluke sa Zakonom o privatizaciji s novom procenom – upravo 29. jun, jer sutra Agencija za privatizaciju raspisuje javni poziv za prodaju medija u Srbiji. Drugi razlog zašto je ovo hitno jeste taj što je Zakonom o javnom informisanju predviđeno da će se privatizacija medija završiti do 1. jula, ali upravo danas, 29. juna, u Skupštini Srbije se usvaja izmena tog zakona, po kojoj se taj rok produžava za četiri meseca. Ali ako se javni poziv za prodaju medija ne raspiše do 1. jula, prestaje finansiranje lokalnih medija i onda bi se odmah akcije dodelile zaposlenima koji do sada nisu dobili već neke akcije – objasnio je Bajza.

Nakon Skupštine, ova odluka, koja sadrži novu procenu kapitala naše kuće, odmah je dostavljena Agenciji za privatizaciju, kako bi do kraja juna mogao da bude raspisan javni oglas za privatizaciju RTV Pančeva.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi