Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Likvidacija RTV Ćuprija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

30. 06. 2015.

Izvor: Fonet

Likvidacija RTV Ćuprija

Opštinsko veće Ćuprije je na jučerašnjoj sednici jednoglasno usvojilo predlog odluke o pokretanju postupka likvidacije tog lokalnog javnog preduzeća, saopštio je Sindikat novinara Srbije (SINOS).

Na taj način je, upozorava se u saopštenju, prekršen dogovor koji su 25. juna postigli predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić sa predsednicom SINOS Draganom Čabarkapom i predsednikom tog sindikata u RTV Ćuprija Zoranom Matićem.

Na tom sastanku je dogovoreno da do likvidacije ne dođe i da se do 1. jula dostavi procena kapitala Agenciji zaprivatizaciju, kako bi RTV Ćuprija ušla u proces privatizacije u naredna četiri meseca.

Time bi radnicima bile omogućene državne otpremnine, a preduzeće bi, u najgorem slučaju, radilo još četiri meseca. Nakon ovog postupka radnici će i bez posla i bez otpremnine ostati već 1. jula, a ostaje nejasno zbog čega je Ćuprija jedina opština u Srbiji koja je likvidirala svoju lokalnu televiziju i nije dozvolila pokretanje postupka privatizacije, ističe SINOS.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi