Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Sertić najavio javne pozive za privatizaciju medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

24. 06. 2015.

Izvor: Tanjug, Blic

Sertić najavio javne pozive za privatizaciju medija

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je večeras da će u narednih nekoliko dana biti objavljeni javni pozivi za privatizaciju tridesetak domaćih medija, među kojima su Studio B i Novinska agencija Tanjug. "Sutra će biti objavljen oglas za Studio B, prekosutra za Tanjug i još trideset i nešto lokalnih medija, koji su se javili ili bili zainteresovani za to", rekao je Sertić za RTS.

 

Govoreći o privatizaciji preostalih 526 društvenih preduzeća, Sertić je naveo da je 338 firmi definisana sudbina, među kojima će 17 biti izuzeta od stečaja i naplate dugova od poverilaca u narednih godinu dana, za 44 su već objavljeni javni pozivi za privatizaciju koji treba da budu završeni do 31. oktobra.

Od preostalih neka su sama otišla u blokadu, deo je podneo zahtev za predstečajni postupak kako bi pripremili radnike za stečaj, odnosno da ih pripreme za preuzimanje socijalnog programa, rekao je Sertić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi