Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Uskoro oglašavanje prodaje lokalnih medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

03. 04. 2015.

Izvor: Beta

Uskoro oglašavanje prodaje lokalnih medija

Agencija za privatizaciju uskoro će početi da objavljuje javne pozive za prodaju medija čiji su osnivači lokalne samouprave, rečeno je danas Beti u Agenciji. Lokalne samouprave su dužne da Agenciji za privatizaciju dostave odluku o modelu privatizacije medija čiji su osnivač, i privatizacionu dokumentaciju, što je uslov za objavljivanje javnih poziva za prodaju tih medija.

Do sada tu obavezu nisu ispunile sve lokalne samoprave koje su osnivači medija.

Ranije je Agencija za privatizaciju upozorila da zbog kašnjenja lokalnih samoprava u dostavljaju odluka i dokumentacije, mediji mogu doći u situaciju da ne budu privatizovani, što može značiti njihovo gašenje zbog nedostatka finansijskih sredstava za poslovanje.

Agencija je objavila poziv za prikupljanje pisama investitora o zainteresovanosti za privatizaciju 73 medija, među kojima su 64 u vlasništvu lokalnih samouprava. Zakon o javnom informisanju propisuje da mediji čiji je osnivač država ili lokalna samouprava, moraju biti privatizovani do 1. jula ove godine, nakon čega će prestati njihovo finansiranje iz budžeta.

Ukoliko mediji ne budu privatizovani do tog roka, predviđeno je da vlasništvo bude ponuđeno zaposlenim u tim medijima. Ukoliko zaposleni to ne budu prihvatili, mediji će biti brisani iz registrajavnih glasila.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi