Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Za 55 medija čak 128 kupaca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

12. 11. 2014.

Izvor: Blic

Za 55 medija čak 128 kupaca

Za 55 od ukupno 84 državne medijske kuće, koje su na spisku za prodaju Agencije za privatizaciju, stiglo je 128 pisama o zainteresovanosti, saznaje Tanjug. Agencija za privatizaciju raspisala je oglas za privatizaciju 84 državna medija među kojima su Studio B, Politika, novosadski Dnevnik, Radio Zrenjanin, Radio Leskovac, Prosveta a.d, Zavod za udžbenike…

 

Vlada je pre nekoliko meseci usvojila i tri medijska zakona kojima se predviđa privatizacija medija u državnom vlasništvu do sredine naredne godine.

Zakonom o privatizaciji je predviđeno da se privatizacija društvenih preduzeća završi do kraja 2015.

Ministar finansija Dušan Vujović najavio je da će narednih dana obelodaniti koja su to preduzeća koja će biti privatizovana, ali i broj onih koja će ići u stečaj.

Komentari (2)

ostavi komentar
sre

12.11.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 23:55

A UNS?

Šta UNS radi? Pa, kuda vodi tolika i, zna se, kakva privatizacija? Odoše srpski mediji u svačije ruke pod parolom privatizacije i kao zbog slobode govora i demokratije. Zar i dosadašnja iskustva, ovde kod nas i da o svetu ne govorimo, nisu dovoljna da svi skupa otvorimo oči. UNS mora da se oglasi, u pitanju je opstanak srpskog novinarstva i sloboda u najširem smislu. Pametne zemlje određuju limit stranog kapitala u medijima i ne dozvoljavaju ni u tom smislu nadgornjavanja. Ni sad ne znamo ko je gazda što određuje mesto gde novinari konja da vežu. Čije su NOVOSTI, razne TV i radio stanice. Pa i večna POLITIKA. A srljanje se nastavlja dok najstarija i kompetentna organizacija profesionalaca stoji po strani.

Odgovori
sre

12.11.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 17:36

A TV Vranje

A sta ce biti sa TV Vranje i Zorana Velickovica, vrsnog novinara, TV komentatora, reportera, kolumniste, esejiste, poslenika javne reci...?!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi