Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  „Fajter” iz Krnjače pokušava da kupi „Politiku” AD?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

28. 09. 2014.

Autor: E. R. Izvor: Politika

„Fajter” iz Krnjače pokušava da kupi „Politiku” AD?

Interesovanje za privatizaciju kapitala „Politike” AD pokazali su fizičko lice Miloš Paunović i dva pravna lica, „Gama sistem” d. o. o Beograd i „Fajter” d. o. o. Beograd.

 

Oni su poslali pisma o namerama Agenciji za privatizaciju, koja će se uzeti u razmatranje prilikom donošenja odluke o metodu i merama za privatizaciju „Politike”, a o čemu će za mesec dana konačnu odluku morati da donese Ministarstvo privrede.

„Gama sistem” se prijavio za privatizaciju čak 90 kompanija. U Agenciji za privredne registre stoji da je Novinsko izdavačko preduzeće „Fajter” d. o. o. osnovano 27. decembra prošle godine. Sedište preduzeća je u Beogradu u Ulici Grge Andrijanovića u Krnjači.

Osnivač preduzeća je „Fajter” LTD iz Velike Britanije. Uplaćen nenovčani kapital je 1.000 dinara, a unet nenovčani kapital 888 miliona dinara, ali je nepoznanica o kakvom je kapitalu konkretno reč.

Direktor preduzeća je Rade Jerinić, nekadašnji urednik lista „Kurir”. S obzirom na poslovne angažmane gospodina Jerinića, postoje pretpostavke da je reč o firmi povezanoj sa Radoslavom - Rajom Rodićem, nekadašnjim vlasnikom „Kurira”, koji je postigao sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom u Beogradu.

Sporazum, koji je sklopljen početkom 2011, predviđa i meru zabrane obavljanja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od šest godina.

„Politika” AD ima sedište u Cetinjskoj ulici i izdaje magazine kao što su „Politikin Zabavnik”, „Bazar”, „Ilustrovana Politika”, dok dnevne listove „Politika” i „Sportski žurnal” izdaje kompanija „Politika novine i magazini” sa sedištem u Makedonskoj 29.

„Politika” AD, akcionarsko društvo sa većinskim državnim kapitalom, pre jedanaest godina je zajedno sa tadašnjim nemačkim partnerom VACom osnovala zajedničko preduzeće „Politika novine i magazini”. U međuvremenu je promenjen jedan od suvlasnika „Politike NM” i umesto VACa došla je kompanija „Ist medija grup”.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

29.09.

2014.

Ja zelim da ostanem anonymous [neregistrovani] u 13:17

Kuku leleeeeeeee

Ja sad nemam pojma sta da napisem. Pre nego bilo sta napisem idem da registrujem firmu Defender pa da se branim od ovih Fajtera iz Londona. Ja sam iskreno ocekivao da Politiku kupi neki brat iz UAE a ne neki lokalni ali sta da se radi.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi