Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Politike i Kurira (2015)  |  Adria media otkupila prava WAZ-a nad Politikom, Dnevnikom i Večernjim novostima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Politike i Kurira (2015)

07. 10. 2015.

Izvor: dnevnik.rs

Adria media otkupila prava WAZ-a nad Politikom, Dnevnikom i Večernjim novostima

Kompanija Adria media grupa kupila je sva prava i potraživanja od nemačke kompanije "Funken Medien Gruppe", pravnog sledbenika kompanije WAZ, koje je ta kompanija imala u Srbiji, saznaje danas Beta. Reč je o pravima i potraživanjima koje je nemačka kompanija imala prema kompanijama Politika novine i magazini, Politika štamparija, Politika A.D, zatim Dnevnik Vojvodina Pres, kao i prema NID Novosti.

Adria media grupa izdaje dnevni list Kurir, 41 štampano izdanje magazina i nedeljnika, 24 digitalna izdanja i ima 720 zaposlenih u regionu.

Posluje na tržištima Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Predsednik Adria media grupe Aleksandar Rodić potvrdio je da je ta kompanija kupila sva prava i potraživanja od nemačke „Funken Medien Gruppe“, a prema i u vezi sa kompanijama Politika novine i magazini, Politika štamparija, Politika AD, Dnevnik Vojvodina Press i NID Novosti iz Beograda.

Ta prava i potraživanja ranije je imao nemački WAZ, koji sada posluje pod imenom „Funken Medien Gruppe“, navodi se u izjavi Rodića Beti.

Rodić je dodao da će Adria Media Group u narednom periodu ući u proces realizacije ovih prava i potraživanja, poštujući sve važeće zakone Srbije.

"U slučaju da AMG ostvari pravo vlasništva u bilo kom od gore navedenih privrednih društava, tražićemo saglasnost Komisije za zaštitu konkurencije", najavio je predsednik Adria media grupe.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi