Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Odgovor Traparića UNS-u: Nisam član Društva novinara Vojvodine, već sam za člana Radne grupe izabran na predlog ovog udruženja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

23. 09. 2024.

Izvor: Mr Dragan Traparić

Odgovor Traparića UNS-u: Nisam član Društva novinara Vojvodine, već sam za člana Radne grupe izabran na predlog ovog udruženja

V.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara mr Dragan Traparić poslao je Udruženju novinara Srbije (UNS) odgovor na tekst „Formirana Radna grupa za izradu radne verzije Nacrta zakona o javnim medijskim servisima“, objavljen na sajtu UNS-a. U odgovoru Traparić ističe da on nije član Društva novinara Vojvodine već da je za člana Radne grupe izabran na predlog ovog društva.

____________________________________________________________________

Povodom teksta „Formirana Radna grupa za izradu radne verzije Nacrta zakona o javnim medijskim servisima“, objavljenog  18.9.2024. godine na sajtu UNS-a https://uns.org.rs/desk/UNS-news/163767/formirana-radna-grupa-za-izradu-radne-verzije-nacrta-zakona-o-javnim-medijskim-servisima.html u skladu sa odredbama člana 94. stav 1. Zakona o javnom informisanju i medijima ovim putem zahtevam da se objavi moj odgovor na istom mestu na sajtu gde je objavljena i prvobitna informacija.

U tekstu se navodi da je u radnoj grupi i „Dragan Traparić iz Društva novinara Vojvodine“.

Iz ovako formulisane vesti, mogao bi da se nametne zaključak da sam ja član Društva novinara Vojvodine, što nije istina. 

Za člana radne grupe za izradu radne verzije Nacrta zakona o javnim medijskim servisima, izabran sam Odlukom nadležnog Ministarstva informisanja i telekomunikacija broj: 002662329 2024 13460 003 001 012  002 od 16. septembra 2024. godine, a u kojoj jasno stoji da je član radne grupe mr Dragan Traparić, predstavnik novinara Vojvodine.

Sa napred navedenim u vezi, želim da istaknem da ja nisam član Društva novinara Vojvodine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi