Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Формирана Радна група за израду радне верзије Нацрта закона о јавним медијским сервисима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

18. 09. 2024.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

Формирана Радна група за израду радне верзије Нацрта закона о јавним медијским сервисима

Министарство информисања и телекомуникација донело је одлуку о формирању Радне групе за израду радне верзије Нацрта закона о јавним медијским сервисима.

Радну групу чини 14 чланова, који су представници Министарства информисања и телекомуникација, јавних медијских сервиса, као и новинарских и медијских удружења. Председник Радне групе за израду радне верзије Нацрта закона о јавним медијским сервисима је министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић, а његов заменик је државни секретар за јавно информисање Милош Гарић.

У Радној групи су и Гордана Константиновић из Удружења новинара Србије (УНС), Сања Кљајић из Независног удружења новинара Србије (НУНС), Вељко Милић, представник Независног друштва новинара Војводине (НДНВ), Драган Трапарић из Друштва новинара Војводине, Саша Мирковић из Асоцијације независних електронских медија (АНЕМ), Ференц Берчек, представник РАБ Србија и Емилија Марић из Удружења електронских медија ComNet. 

За чланове Радне групе изабрани су и Синиша Оташевић из Синдиката новинара Србије (СИНОС) и Дане Марковски из Гранског синдиката културе, уметности и медија Независност, члан Радне групе. 

У изради радне верзије Нацрта закона о јавним медијским сервисима у оквиру Радне групе учествоваће и самостални стручњак у области електронских медија, професор Раде Вељановски, као и представница Радио-телевизије Србије Маријана Гојковић (РТС) и представница Радио-телевизије Војводине (РТВ) Сања Јашаревић Кужић.

Административно-техничке послове за потребе Радне групе обављаће Маја Миленковић, шеф Одсека за нормативне послове у Сектору за информисање и медије Министарства информисања и телекомуникација. 

Ова Радна група има задатак да изради текст радне верзије Нацрта закона о јавним медијским сервисима са Образложењем, и достави га Министарству информисања и телекомуникација најкасније до 1. новембра ове године.

Како се наводи у Одлуци о формирању Радне групе, верзија Нацрта закона коју чланови усагласе, мора бити усклађена са мерама које су предвиђене Стратегијом развоја система јавног информисања у Републици Србији у периоду од 2020. до 2025. године и хармонизована са позитивно правним прописима Европске уније из ове области.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси