Naslovna  |  Aktuelno  |  Hronika napada Junajted grupe na UNS  |  Georgiev utvrdio da UNS ima 10 do 15 novinara i najavio njihov odlazak narednih dana
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Hronika napada Junajted grupe na UNS

25. 10. 2020.

Izvor: UNS

Georgiev utvrdio da UNS ima 10 do 15 novinara i najavio njihov odlazak narednih dana

Direktor Njuzmaks Adrije, jednog od medija u vlasništvu Junajted grupe, Slobodan Georgiev izjavio je da u Udruženju novinara Srbije nema novinara, osim „onih 10 do 15 koji koji će i sami otići narednih dana“.

- Udruženje „novinara" RTS-a i RTV-a Da bude jasno A gde su tamo novinari? Osim onih 10 15 koji će sami otići narednih dana? Dakle Objasnite svoju ulogu u 90im Objasnite svoju ulogu danas Vratite imovinu koja pripada novinarima, napisao je u tvitu Georgiev.

Par sati posle tvita direktora Njuzmaks Adrije, urednica programa tog medija Jelena Obućina obavestila je Upravu UNS-a da podnosi ostavku na mesto u Upravi udruženja i da istupa iz članstva. Ona nije potpisala pismo direktora, urednika i novinara Nove S i Njuzmaksa protiv UNS-a.

Programski direktor televizije N1 Jugoslav Ćosić na Tviteru je komentarisao to što je Jelena Obućina podnela ostavku na mesto u Upravi UNS-a i istupila iz članstva. „Sad bi bilo fer i pošteno da Vladimir Radomirović i Ljiljana Smajlović svim članovima UNS-a objasne razloge za napad i kampanju protiv N1“, napisao je Ćosić.

Imejl Obućine članovima Uprave UNS-a glasio je: „Poštovani članovi uprave, podnosim ostavku na mesto člana Uprave. Istovremeno istupam iz udruženja.  Puno sreće na putu koji ste izabrali. Svako dobro“.

Predsednik UNS-a Vladimir Radomirović odgovorio je novinarki da mu je žao zbog njene odluke i da je stekao utisak da je pod velikim pritiskom vlasnika i direktora.

„Poštovana Jelena, žao mi je zbog tvoje odluke. Ne mogu da se otmem utisku da si pod velikim pritiskom vlasnika i direktora. I dalje u svakom trenutku možeš računati na podršku Udruženja. A put koji smo izabrali kad smo počeli da se bavimo novinarstvom jeste da proveravamo informacije, da se ne svrstavamo na bilo koju političku stranu i da ne dozvolimo da vlasnici medija ili bilo ko drugi sa dovoljno novca ili moći utiče na naše izveštavanje, kao i na rad Udruženja. Hvala ti na dosadašnjem angažmanu. Puno sreće u daljem radu i životu. Vlada“, odgovorio joj je predsednik UNS-a.

U odgovoru urednici programa Njuzmaks Adrije član Uprave UNS-a Predrag Azdejković ističe da je „diskriminacija na osnovu članstva u organizacijama zabranjena zakonom“.

„Poštovana, trepnite dva puta ako trpite pritisak na poslu zbog članstva u UNS-u kako bismo Vam pomogli. Diskriminacija na osnovu članstva u organizacijama je zabranjena zakonom. Pozdrav, Predrag“, stoji u odgovoru glavnog urednika magazina „Optimist“ Azdejkovića.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi