Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Saopštenje povodom napada na TV Most
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

01. 02. 2018.

Izvor: TV Most

Saopštenje povodom napada na TV Most

Uređivački kolegijum Televizije Most, RTV Puls, Radija Kosovska Mitrovica i RTV Gračanica najoštrije osuđuju hajku koju su protiv naše koleginice Ljiljane Janković pokrenuli pojedinci iz političkih struktura i njima bliski pripadnici naše struke. Javni lič i pretnje tužbom predstavljaju nedvosmislen pritisak na TV Most i glavnu urednicu najgledanijeg i najuticajnijeg srpskog medija na Kosovu i Metohiji.

Naša koleginica je napadnuta brutalno i zato zahtevamo da novinarska udruženja najodlučnije stanu u njenu odbranu. Za osudu je i javno žigosanje Televizije Most zbog objavljivanja jedne vesti sa istina neprimerenim naslovom na veb-sajtu, koji je inače odmah promenjen nakon sasvim umesne primedbe.

Tekst objavljen na veb-sajtu UNS-a pod naslovom „Ljiljana Janković: Neprimeren naslov i propust TV Most, ispravićemo grešku“ primer je najbesprizornijeg pljuvačkog novinarstva i siledžijski pokušaj diskreditacije, protiv čega bi jedno ozbiljno novinarsko udruženje po prirodi stvari trebalo da se bori.

Još jednom upozoravamo da je UNS sve češće, pa i u ovoj sutuaciji, po svemu sudeći instrumentalizovan od strane pojedinaca sa Kosova i Metohije, koji koriste nekad ugledno novinarsko udruženje za privatne ratove i sprovođenje ličnih osveta iz političkih ili nekih drugih motiva.

Podsećamo javnost da smo u više navrata iznosili činjenicu da spotovi emitovani u toku predizborne kampanje na Kosovu i Metohiji u oktobru prošle godine, nisu produkcija Televizije Most i emitovani su isključivo u plaćenim predizbornim programima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi