Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Šabović: Nekorektno isključivanje srpskog udruženja novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

21. 06. 2017.

Izvor: www.radiokim.net

Šabović: Nekorektno isključivanje srpskog udruženja novinara

Iz OEBS-a su danas negirali da je ova misija bila organizator skupa na kome se govorilo o pritiscima i napadima na novinare, a na kome nisu učestvovali predstavnici srpskih medija i UNS-a. Nakon saopštenja Udruženja novinara Srbije i njegovog ogranka na Kosovu u kojem se navodi da je OEBS zajedno sa Kancelarijom tužioca diskriminisao srpske novinare time što oni nisu na vreme obavešteni o događaju, portparol OEBS-a Senad Šabović je u izjavi za RTV Kim kazao da je ova misija samo podržala organizaciju skupa, te da se slaže da nije korektno to što srpski mediji i predstavnici udruženja nisu učestvovali.

„Organizator skupa je Kancelarija javnog tužioca Kosova i da su oni birali učesnike. U tom izboru mi smo više puta urgirali da gospodin Ničić i možda i ostali predstavnici udruženja budu na panelu i budu aktivni učesnici. Dobili smo određene nagoveštaje da će to biti tako, međutim, i nas je iznenadila vest da to na kraju nije ispalo tako i slažemo se sa konstatacijom udruženja da to nije korektno, da ne postoji dobar razlog da se isključi jedno udruženje koje je aktivno i registrovano na Kosovu“, kazao je Šabović.

Nakon saznanja o neučestvovanju srpskih novinara i predstavnika UNS na Kosovu, OEBS je „umanjio svoje prisustvo“ na pomenutom skupu.

„Mi smo umanjili obim naše podrške na skupu. Nemam informaciju da smo potpuno napustili skup ali smo definitivno umanjili opseg naše podrške“, kazao je Šabović.

Učešće na pomenutom skupu odbio je predsednik Saveta za štampu Kosova Imer Muškoljaj, ističući da je neshvatljivo to što na skupu ne učestvuju i predstavnici Udruženja novinara Srbije na Kosovu sa kojima je Savet za štampu zajedno radio na pitanju bezbednosti novinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi