Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Saopštenje pojedinih članova DNKiM je žalosno
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

25. 12. 2015.

Izvor: RTV Kim

Saopštenje pojedinih članova DNKiM je žalosno

Saopštenja UNS-a i DNKiM bazirana su na činjenicama i potvrđenim informacijama, kaže predsednik Društva novinara Kosova i Metohije Budimir Ničić. Saopštenje koje je sa druge strane danas poslalo 18 novinara DNKIM, Ničić navodi da su ga potpisali novinari koji su na budžetu Vlade Srbije i Vlade Kosova, te da svi nisu i članovi ovog udruženja.

„Sa zadovoljstvom prihvatam izvinjenje Kancelarije za Kosovo i Metohiju i direktora Marka Đurića novinarima koji su ga dva sata čekali u Janjevu. Saopštenja UNS-a i DNKIM-a bazirana su na činjenicama i proverenim informacijama, piše ih pres služba, a iza njih stoje rukovodstva udruženja“, kazao je Ničić odgvarajući na tvrdnje Kancelarije za KiM da saopštenje UNS-a i DNKiM-a obiluje netačnim i “nedobronamernim informacijama”.

Komentarišući tvrdnje pojedinih članova DNKiM da je saopštenje koje je juče izdao UNS i DNKiM “nepošteni pokušaj da se stav pojedinca ili manje grupe kolega predstavi kao stav čitavog članstva”, Ničić objašnjava da „iza saopštenja udruženja stoje rukovodstva Udruženja novinara Srbije i Društva novinara Kosova i Metohije, a ne bilo koji pojedinac“. On ističe i da pojedini potpisnici saopštenja nisu članovi Društva novinara Kosova i Metohije.

„Nelogično je da 2. 000 naših članova zovemo i tražimo odobrenje da li da objavimo neko saopštenje ili ne“, ističe Ničić.

„Što se tiče pojedinih članova Društva novinara KiM koji su potpisali saopštenje, ne znam šta da kažem. To je žalosno za novinare i novinarsku profesiju. Zanimljivo je to da se nijedan od tih 18 novinara nije smrzavao dva sata u Janjevu. Takođe je zanimljivo da su to saopštenje potpisali novinari koji su na budžetu Vlade Srbije i Vlade Kosova“, dodaje Ničić.

Predsednik DNKiM ističe da je svrha udruženja zaštita novinara i novinarske profesije, a ako „pojedini članovi nisu zadovoljni radom rukovodstva, imaju priliku da na skupštinskoj sednici iznesu svoje probleme, zatraže smenu rukovodstva i biraju nove ljude“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi