Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Saopštenje članova UNS-a sa Kosova i Metohije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

25. 12. 2015.

Izvor: www.tvmost.info

Saopštenje članova UNS-a sa Kosova i Metohije

Mi, dole potpisani članovi Udruženja novinara Srbije sa Kosova i Metohije želimo da znamo ko je u naše ime i bez naše saglasnosti objavio saopštenje kojim se napada direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

 

Pitamo, da li jučerašnje saopštenje, koje je objavljeno nakon što Marku Đuriću nije dozvoljena najavljena poseta Janjevu, odražava stav rukovodstva UNS i DNKiM, ili njegovog dela, ili možda samo novinara koji su na terenu silom prilika bili uskraćeni za očekivanu izjavu?

Slažemo se da su novinari često žrtva nehajnog i ponižavajućeg odnosa političara i u takvim situacijama udruženje svakako treba da reaguje, ali je takođe više nego jasno da u situaciji koja je bila povod saopštenju, takvog odnosa nije bilo.

Budući da saopštenje nije potpisano imenom i prezimenom, pretpostavljamo da je reč o nepoštenom pokušaju da se stav pojedinca ili manje grupe kolega predstavi kao stav čitavog članstva.

Mi dole potpisani novinari pitamo Društvo novinara Kosova i Metohije, da li je pravi trenutak da napadamo predstavnike institucija Republike Srbije koji svojim maksimalnim zalaganjem i naporima, pomažu srpskom narodu u pokrajini, uključujući i novinare, brane interese i čuvaju institucije Republike Srbije?

U odlučivanjima po bilo kom pitanju već duže vreme u organima našeg udruženja nisu zastupljeni novinari sa celog KiM, jer ih niko ne konsultuje, niti predstavlja u DNKiM. Drage kolege , mada bi to trebalo da znate, moramo da vam naglasimo da smo ravnopravni članovi UNS-a i DNKiM.

Zahtevamo da naše udruženje nastavi da brani interese struke, a ne da pojedinci zloupotrebljavaju organizaciju i esnaf za lične obračune i bespotrebno stvaraju međusobne tenzije u osetljivom političkom trenutku za pokrajinu, kada su nam ovakve situacije više nego nepotrebne. Ne želimo da se udruženje koristi kao instrument za lične ambicije, pogotovo ako se ta ličnost ili manja grupa, kao anonimni autor krije iza našeg udruženja.
Očekujemo da nas ogranak UNS-a, DNKiM obaveštava i konsultuje u vezi sa svim važnijim odlukama, a isto tako štiti i naše interese, što do sada nije bila praksa.
Jučerašnje saopštenje je samo kap u prepunoj čaši i jedan od razloga zbog kojih tražimo da se preispita legitimitet rukovodstva DNKiM.

1. Maja Fićović
2. Maja Radojević
3. Nenad Milenković
4. Ljiljana Janković
5. Sanja Đokić
6. Maja Milenković
7. Velibor Tasić
8. Nikola Mitić
9. Sergej Zaporožac
10. Sonja Milojević
11. Ivan Radulović
12. Slavica Radulović
13. Zoran Vlašković
14. Nada Smikić
15. Nikola Krstić
16. Milica Stojanović
17. Tanja Gapić
18. Marko Zakić

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi