Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Ničić pozvao menadžment RTK da u javnosti raspravljaju o odnosima i formiranju srpskog kanala na Kosovu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

17. 09. 2015.

Izvor: KoSSev

Ničić pozvao menadžment RTK da u javnosti raspravljaju o odnosima i formiranju srpskog kanala na Kosovu

U nastavku rasprave između Udruženja novinara Srbije (UNS) i Društva novinara Kosova i Metohije (DNKiM) i menadžementa srpskog kanala Radio televizije Kosova (RTK2), oglasio se i predsednik DNKiM-a, Budimir Ničić.

 

On je u reakciji na autorski tekst direktora RTK2, Žarka Joksimovića, pozvao rukovodioce RTK i RTK2 da na "bilo kojoj televiziji" uživo razgovaraju o "svim problemima" vezanim za RTK2 i UNS, te formiranju nezavisnog srpskog kanala na Kosovu i o "čemu god žele". 

"Za paranoju je potrebna stručna osoba, a mi na žalost nemamo u Udruženju novinara Srbije nijednog psihijatra, ili psihologa za ovako težak oblik paranoje koji bi se posvetio toj osobi i iz tog razloga ne želim da samo s njim polemišem o bilo čemu", naveo je Ničić, reagujući na tekst Joksimovića. 

On je istovremeno pozvao rukovodioce Radio televizije Kosova da u javnosti i uživo raspravljaju o svojim odnosima, te zakonskim okvirima u formiranju srpskog TV kanala.  

"Međutim, s obzirom na to da smatram da u menadžmentu RTK postoje i ljudi sa kojima može argumentovano da se razgovara, pozivam generalnog direktora RTK, Mentora Šalju, zamenicu generalnog direktora RTK, Anumari Repić, glavnog urednika RTK2 Nikolu Krstića i direktora RTK2 Žarka Joksimovića da u bilo kojoj emisiji uživo, na kojoj god žele televiziji i sa kojim god žele voditeljom, razgovaramo o svim problemima vezanim za RTK2 i UNS, vezanim za zakonske okvire u formiranju Nezavisnog TV kanala i o čemu god žele," poručio je Ničić. 

Podsetimo, nakon što je zamenik kosovskog premijera, Branimir Stojanović, u svom izveštaju "Naš plan" izneo zaključke o medijima na Kosovu, ističući da kanal RTK2 ne "nudi suštinsku nezavisnost" koja je predviđena planom Martija Ahtisarija, a na to reagovao i direktor ovog kanala, Žarko Joksimović, navodeći da ne postoji nijedan argument koji opravdava tvrdnje Stojanovića, oglasili su se UNS i DNKiM.

Oni su  saopštili da podržavaju navode iz izveštaja zamenika premijera Kosova - da je prekršen Ustav Kosova prilikom formiranja kanala na srpskom jeziku, a da direktor RTK2 koči stvaranje nezavisnog srpskog TV kanala na Kosovu.

Joksimović je, zatim, autorskim tekstom odgovorio na navode ova dva udruženja, ističući da je "bezbroj neistina" izneto u saopštenjima UNS-a i DNKiM-a o kanalu kojim on rukovodi, a da pritom ne predstavljaju "nijedan argument" za svoje navode. 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi