Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  List “Jedinstvo” zahteva da se kazni napadač na Radomirovićevu i Vlaškovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

16. 07. 2024.

Autor: Kim radio Izvor: Kim radio

List “Jedinstvo” zahteva da se kazni napadač na Radomirovićevu i Vlaškovića

“Najoštrije osuđujemo gnusni čin napada na novinara Jedinstva Zorana Vlaškovića i novinarku Politike Biljanu Radomirović , koji su bili na profesionalnom zadatku kod glavnog mosta između južne i severne Kosovske Mitrovice i zahtevamo da se kazni počinitelj”, navedeno je u saopštenju lista “Jedinstvo”.

Naglasili su da napad na vrsne novinare Radomirovićevu i Vlaškovića, koji su obavljali svoj novinarski zadatak, je pokazatelj da niko od Srba nije bezbedan na Kosovu.

“Za nas iz Jedinstva je posebno bolno mesto napada, nadomak naše bivše redakcije, odakle su nas Albanci izbacili pre mesec dana i to po drugi put“, dodaje se.

Zahtevaju od predstavnika međunarodne zajednice i od svih međunarodnih organizacija koja se bave slobodom medija, novinarskim slobodama i ljudskim pravima da reaguju i osude napad na novinare Radomirovićevu i Vlaškovića.

“Od KFOR-a zahtevamo da osigura bezbednost kako bi srpski novinari na Kosovu i Metohiji mogli profesionalno i slobodno obavljati svoj posao”, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi