Naslovna  |  Aktuelno  |  Dosije "Utisak nedelje" (2014)  |  Veranu otkaz na B92?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dosije "Utisak nedelje" (2014)

19. 09. 2014.

Autor: N. A. Izvor: Informer

Veranu otkaz na B92?

Glavni i odgovorni urednik, osnivač i manjinski suvlasnik B92 Veran Matić mogao bi do kraja septembra da dobije otkaz na ovoj televiziji, otkriva Informer!

 

Kako saznajemo, grčki vlasnici ove televizije veoma su nezadovoljni kritikama koje je Matić ovih dana uputio na račun uređivačke i poslovne politike ove kuće i planiraju da ga proglase tehnološkim viškom!

Prema rečima naših izvora, menadžment televizije odlučio je da otpusti Matića jer smatra da je „prekoračio ovlašćenje“. Matić ostaje suvlasnik B92, ali će platu morati da potraži na nekom drugom mestu.

Grci su se jako naljutili na Verana jer je kritikovao uređivačku i poslovnu politiku naše kuće. On je stao na stranu Olje Bećković, koja nas je najstrašnije izreketirala oko „Utiska nedelje“...

Grci naprosto ne mogu da shvate da Matić javno pljuje firmu u kojoj radi. Zato ga više neće tolerisati bez obzira na njegove prvoboračke zasluge ističe naš sagovornik, jedan od visokopozicioniranih direktora B92.

Veran Matić, kog smo pozvali za komentar, tvrdi da ne zna ništa o namerama grčkih vlasnika. Nisam prekršio nijedno ovlašćenje i nemam informaciju o tome da je pokrenut bilo kakav postupak za raskid mog radnog odnosa u B92 rekao nam je Matić.

Predsednik NUNS Vukašin Obradović pak kaže da je ovo, ako je tačno, znak „sahranjivanja stare B92, kakvom je svi pamte“.

To bi bio kraj procesa koji postoji već neko vreme, kojim B92 u potpunosti menja koncept i uređivačku politiku.

Veran ne zaslužuje da ode s B92 jer je i to malo od ozbiljnog i istraživačkog novinarstva opstalo samo zahvaljujući njemu poručuje Obradović, dodajući da bi RRA trebalo da utvrdi mogu li Grci, koji su dobili frekvenciju za televiziju s dominantno informativnim programom, od toga da naprave „neki novi Grand šou“.

Da se ja pitam

Nino Brajović, UNS

Ne mogu da zamislim B92 bez Verana Matića. Ako dođe do toga, to će biti neka druga televizija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi