Naslovna  |  Aktuelno  |  DNV-UNS  |  UNS-DNV poziva novinare na radionicu: ,,Uloga medija u zaštiti mladih od rizičnog ponašanja na internetu“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNV-UNS

30. 09. 2022.

Autor: P.R. Izvor: UNS/DNV

UNS-DNV poziva novinare na radionicu: ,,Uloga medija u zaštiti mladih od rizičnog ponašanja na internetu“

Udruženje novinara Srbije – Društvo novinara Vojvodine poziva novinare i studente novinarstva na radionicu o profesionalnim standardima u izveštavanju o posledicama rizičnog ponašanja mladih na internetu, koja će biti održana 11. oktobra u u 17 časova u knjižari „Bulevar Books“ Bulevar Mihajla Pupina br. 8, Novi Sad.

Rizično ponašanje na internetu karakteriše sve veći broj mladih. Reč je uglavnom o deljenju ličnih podataka  na društvenim mrežama i kontaktima preko interneta, a kasnije i uživo sa nepoznatim osobama, preuzimanju nebezbednog digitalnog materijala i slično. Izloženi su štetnom i neprimerenom sadržaju i u digitalnim i štampanim medijima, kao što su: govor mržnje, stereotipi, pornografski sadržaji, digitalno nasilje i dezinformacije.

Šta sve spada u rizično ponašanje mladih na internetu i kako ga sprečiti, kako mediji izveštavaju o digitalnom nasilju i kakve su posledice senzacionalističkih objava u medijima samo su neka od pitanja na koja će odgovor dati učesnici radionice.

Iskusni novinari, psiholog i pravnik analiziraće internet sadržaje koji mogu da prouzrokuju nasilje, a predstaviće i dosadašnje primere dobre i loše prakse medijskog izveštavanja.

Na radionici će govoriti novinarka agencije Frans-Pres Marion Dautri, novinarka RTV Nevena Vrtulek i psihološkinja u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika Futog Katarina Šterleman. 

Prisustvo na radionici je besplatno, ali je neophodna prijava na adresi: uns.dnv@gmail.com u  kojoj navedete ime i prezime, broj telefona i redakciju. Broj učesnika je ograničen.

Radionica je sufinansirana od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi