Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Промукао чачански глас
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 12. 2011.

Извор: Вечерње новости

Промукао чачански глас

Запослени на Радио Чачку и у локалном недељнику месецима не примају плате




Чачак - Запослени у Радио Чачку, једном од најстаријих електронских медија у Србији, стрепе за голу егзистенцију јер више од девет месеци нису примили плату. Слично је и са радницима у „Чачанском гласу“, локалном недељнику са традицијом од 80 година, који и поред одличне зараде на нивоу фирме, нису примили пет и по зарада.

Ово су јуче на конференцији за новинаре саопштили председници синдиката ових двеју медијских кућа, новинари Александар Максимовић и Зорица Јаковљевић. Проблеми су настали одмах после приватизације, кад су сва три локална медија - радио, телевизија и недељник, пали у руке породице чачанског бизнисмена Зорана Бојовића. Синдикалци истичу да је власник све три медијске куће Бојовићев син Милош, који тренутно студира у Швајцарској.

- Уместо да се радујемо Новој години, са породицама у 2012. годину улазимо са стрепњом због чињенице да нам је 7. септембра исплаћена последња трећина зараде за март - рекао је Максимовић у име четворо запослених у Радио Чачку.

- Доприноси су нам уплаћени закључно са јулом и то на минималац, тако да од 1. јануара остајемо и без здравственог осигурања, па деци нећемо моћи да оверимо књижице.

Синдикат је неколико пута покушавао да пронађе решење са директорком Светланом Бојовић, мајком већинског власника, која је менаџер све три куће, али како кажу, она се неколико месеци не појављује у фирми.

- Од јуна, Радио послује у склопу Радио-телевизије Чачак, иако такво предузеће званично не постоји. Запослени у Радију су у подређеном положају, мада и код њих плате касне, односно, колико знам, примили су први део зараде за септембар - казао је Максимовић.

Нико од радника телевизије јуче није присуствовао конференцији.

Зорица Јаковљевић каже да су се неколико пута обраћали Агенцији за приватизацију, која је увек продужавала рокове власнику за исплату заосталих зарада.

Антрфиле: Страх од бизнисмена

Председник Штарајкачког одбора Самосталног синдиката у Чачку Братислав Југовић истиче да Бојовић држи монопол над медијима у граду, али да нико о томе не сме да прича, јер је, додаје, реакција људи на сам помен имена овог бизнисмена - страх.

- Апелујем на одборнике да од Агенције за приватизацију затраже преиспитивање приватизације медија, односно ревизију приватизације свих предузећа у којима се помиње име Зорана Бојовића - закључио је Југовић.

В. Илић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси