Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Васин: Били смо јасни - запослени у ДВП-у већински власници листа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 12. 2010.

Извор: Дневник

Васин: Били смо јасни - запослени у ДВП-у већински власници листа

У Влади Војводине одржан састанак с руководством и синдикалцима „Дневник Војводина Преса“ и „Дневник холдинга“

Покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин поновио је јасан став Владе Војводине, дефинисан у одлуци усвојеној 29. септембра, да прихвата понуду „Медијске групације ВАЦ“ да поклони свој удео од 55 одсто запосленима у „Дневник Војводина пресу“, наводи се у саопштењу Покрајинског секретаријата за информације након јучерашњег састанка с руководством, представницима синдиката и запослених „Дневник Војводина преса“ и „Дневник холдинга“.

„Наш став је јасан и нико из ’Дневник холдинга’ не може наступати мимо воље свог оснивача. Неспорна је чињеница да је за реализацију ове одлуке потребна сагласност Агенције за приватизацију, будући да је ’Дневник холдинг’ у поступку рестуктурирања и због тога смо данас упутили допис Министарству економије и регионалног развоја с молбом да Агенција у потпуности подржи одлуку Владе Војводине, и очекујемо позитиван одговор. Када одлука Агенције стигне, не постоји више ниједна препрека да се с ВАЦ-ом у целости потпише уговор и да се након тога активира стручна група састављења од правника и стручњака све три стране, која треба да пронађе правни пут за релизацију ове понуде“, навео је Васин.

Он је поновио да је понуда ВАЦ-а добар ветар у леђа за све што Влада Војводине ради на ревитализацији „Дневник холдинга“, те да је од тренутка када је изнета као могућност прихваћена као позитиван модел, јер се први пут у нашој земљи пружа прилика запосленима да у свом предузећу постану већински власници, наводи се у саопштењу.

С друге стране, додао је Васин, наш стратешки циљ је да се лист „Дневник“, као једини лист покрајинског значаја на српском језику, пише и штампа у пријатељској атмосфери, због чега је важно да се успостави добар однос између ова два предузећа. Стога је договорено да од понедељка овај лист поново почне да излази из Штампарије „Дневник холдинга“, казао је он.

Потпредседница Владе Војводине и секретарка за информације Ана Томанова-Маканова је нагласила да је стратешки циљ Покрајинске владе да се оба предузећа оспособе за успешно тржишно пословање, као и да запослени у њима буду у истом друштвеноекономском положају, наводи се у саопштењу.

Стога је неопходно, додаје се, да се заједничким активностима руководства, синдиката и запослених ситуација у оба предузећа што пре консолидује и сачувају сва издања која ове угледне новинске куће с дугом традицијом издају.

Састанку о актуелној ситуацији поводом понуде ВАЦ-а да свој део власништва у листу „Дневник“ поклони запосленима у „Дневник Војводина пресу“ присуствовали су директор ДВП-а Душко Влаовић, в. д. директора „Дневник холдинга“ Јасмина Машуловић, председник Управног одбора Холдинга Златимир Момиров, главни и одговорни уредник листа „Дневник“ Александар Ђивуљскиј, представници синдиката Бранко Вучинић и Душанка Вујошевић из ДВП-а, представница Савета запослених ДВП-а Даница Девечерски, Стеван Томин из Штампарије Холдинга и председник Градског већа Савеза самосталних синдиката Новог Сада Драго Ђокић.

Е. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси