Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Дневник“ поново у штампарији „Дневник Холдинга“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 11. 2010.

Извор: Данас

„Дневник“ поново у штампарији „Дневник Холдинга“

Нови Сад - Након безмало шест месеци, новосадски „Дневник“ поново ће се штампати у „Дневник Холдингу“, који је иначе власник 45 одсто предузећа „Дневник Војводина Прес“ (ДВП), издавача новине „Дневник“, а власник већинског пакета је немачки ВАЦ.

Како је уговор са ЈП „Форум“, који је након незаконитог штрајка радника „Штампарије Холдинг“ почетком јуна преузео штампање листа, једнострано раскинут мимо отказног рока, ДВП ће морати да плати „Форуму“ уговорене пенале.

Подсећамо да је ВАЦ летос понудио излазак из власништва ДВП, уз бесплатну поделу његовог већинског пакета запосленима у ДВП. Услов је био да „Дневник Холдинг“ одустане од свих потраживања према њему. Овај предлог подржала је Влада Војводине, након ње и УО „Дневник Холдинга“, међутим, како Данас незванично сазнаје, Агенција за приватизацију Владе Србије, која је летос преузела „Холдинг“, по захтеву Владе Војводине, ВАЦ-ову је понуду одбила.

Како нам је рекла директорка „Дневник Холдинга“ Јасмина Машулевић, писмо Агенције је добила и њихова одлука је обавезујућа. Агенција сматра да ВАЦ дугује „Холдингу“ преко седам милиона евра и да је „Холдинг“ постао већински власник „Дневник Војводина Преса“, а самим тим и листа „Дневник“, пошто ВАЦ није испунио све обавезе из Уговора о оснивању ДВП.

По речима председника УО „Дневник Холдинга“ Златомира Момирова, на ванредној седници УО одлучено је да наредбу Агенције проследе Скупштини акционара „Дневник Холдинга“. Сем малих акционара, већински власник је Скупштина Војводине.

М. Узелац

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси