Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Промене на челу телевизије у Смедереву
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 06. 2010.

Извор: Вечерње новости - Србија

Промене на челу телевизије у Смедереву


Смедерево - Небојша Ристић, председник ресорног одбора за медије и медијску политику Демократске странке, биће нови директор Телевизије Смедерево, сазнају Новости. Ристић на ово место долази са функције саветника за медије “Комико ојла”, који ће градити рафинерију у Смедереву.

Директору градске телевизије Игору Ђокићу, прети смена, јер је на ово место дошао као кадар “Коалиције за боље Смедерево” која је иступила из власти. Ову функцију, преузеће кадар демократа, а што је још занимљивије, први човек за медије је из српске испоставе америчког инвеститора будуће рафинерије.Небојша Ристић за “Новости” потврђује да је виђен за будућег директора телевизије и то на предлог колеге из ДС,Предрага Умичевића, градоначелника Смедерева.

- То питање решићемо за два дана - каже Ристић уз напомену да неће напуштати место саветника у “Комико ојлу” на које је постављен 2009. године у децембру. Ова двојна функција, сазнајемо, била је услов да Ристић прихвати намештење и то, како се верује, више као партијску дужност него професионални изазов.

- Ако будем директор ТВ Смедерево, то ће бити привремено, на одређено време - каже Ристић који од 2006. води одбор за медије Демократске странке.Ристић је представљен новинарима у јануару кад је “Комико ојл”, предао понуду за градњу рафинерије. Он је у “Комико ојл” наводно и послат из Демократске странке, јер је рафинерија пројекат демократа.

Антрфиле: Референдум

Рефереднум о рафинерији заказан је за 8. август, а од одлуке грађана зависи судбина ове инвестиције. По многима, ово је идеалан тренутак да се медијска кампања, за и против рафинерије, контролише управо са места директора најутицајнијег локалног медија.Прве реакције на опасност да ће тв програм бити уређиван по укусу врха ДС и “Комико ојла” очекују се већ данас на седници Скупштине.

Дипломирани политиколог

НебојШа Ристић је дипломирани политиколог, а радио је у више медијских кућа. Каријеру је започео у родној Сокобањи као уредник локалне телевизије. Ухапшен је априла 1999. године за време бомбардовања због истакнутог плаката “Фри пресс” на прозору ТВ Соко и осуђен на годину дана затвора због ширења лажних вести.

Ј. Илић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси