Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Град "части" медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 06. 2010.

Извор: Вечерње новости - Србија

Град "части" медије


Чачак - Градоначелник Чачка Велимир Станојевић решио је да новцем из буџета помогне локалним медијима. Ових дана у току је потписивање уговора о пословно-техничкој сарадњи између градоначелника и представника медија, за шта ће из буџета бити издвојено шест милиона динара.

- Раније смо били оснивачи три јавна предузећа, односно имали смо градску телевизију, радио станицу и недељник. После приватизације у буџету је остао новац, који је намењен за информисање, па су се тако стекли услови да помогнемо локалне медије - каже Станојевић. - Уговори се потписују за период од шест месеци.

Многи су замерили градоначелнику што је овај посао обављао без икаквог јавног позива, тако да су се многи власници локалних ТВ и радио станица нашли у чуду када су добили вест да је конкуренција добила новац из буџета. Станојевић, међутим, истиче да су сви који су до сада поднели захтев, добили средства града, и да није прављена никаква селекција, сем што је једини услов да медиј који добија новац има информативни програм.

- Није било могуће расписати тендер, јер би онда само најбољи на тендеру добио новац, а ми желимо да помогнемо што више медијских кућа. Уговор третира извештавање о раду градоначелника, Градског већа, градских управа, Скупштине града, јавних предузећа и установа - казао нам је Станојевић. - Наравно, то не искључује критички осврт на рад свих градских служби и челника, али инсистираћемо на објективном извештавању.

Чачански медији, у просеку, из градске касе добиће од 80.000 до 300.000 динара. Замерка је што ће, рецимо, власник три медијске куће, некадашњих градских предузећа, која су приватизована, добити средства и за ТВ и радио станицу и штампани недељник.

- То су посебна три субјекта и тако су третирана, без обзира на власничку структуру - закључио је градоначелник Станојевић.

Антрфиле: Лична промоција?

Опозиција у Чачку оштро је реаговала на овакав потез градоначелника, јер сматра да се потписивањем ових уговора у локалним медијима само промовишу поједини челни људи у граду, а посебно градоначелник Станојевић и њему блиски сарадници. Они напомињу да новац у буџету припада свим грађанима Чачка, па и онима који су на изборима бирали неку другу опцију, а чијим одборницима није лако доступно гостовање у локалним медијима.

В. Илић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси