Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ВАЦ: Продаћемо акције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 06. 2010.

Извор: Данас

ВАЦ: Продаћемо акције

Бон, Београд - Члан управе немачке медијске група ВАЦ Петер Ланге демантовао је изјаву правних заступника фирме Ардос из Салцбурга, која се налази у власништву Милана Бека, да је ВАЦ на превару и без документације, преузео ту фирму која поседује 24,89 одсто акција у Вечерњим новостима и поновио да ће се та компанија повући из Србије. Он је најавио и да ће те акције бити продате приликом повлачења из Србије, пренео је јуче Дојче Веле.




- ВАЦ је те акције за већу своту новца купио још пре више од две године, а једини разлог што је преузимање одложено је што се чекало на дозволу српске Антимонополске комисије. Пошто се ова комисија није огласила на захтеве ВАЦ-а, управа ове групације применила је правило Европске антимонополске комисије које важи и за Србију - рекао је Ланге.

Према његовим речима, ВАЦ ће ускоро да преузме и друге две фирме које су у поседу Милана Бека, фирме Тримакс и Карамат, које имају акције у Новостима, јер су и те акције давно купљене, тако да ће ВАЦ на крају добити својих 62,4 одсто акција. Он је истакао да, с обзиром на то да је ВАЦ прошле недеље најавио повлачење из Србије, Политика, новосадски Дневник и акције у Новостима биће дате на продају. Према његовим речима, то је „нормалан процес“ у коме компанија жели да заштити своја права и део је „најављене стратегије о повлачењу из Србије“.

Наташа Вучковић-Лесендрић, помоћница министра културе задужена за медије, каже за Данас да Министарство културе није добило никакав допис ВАЦ-а да постоје проблеми у њиховом пословању у Србији, као и да читаву причу прате из медија.

- Непримерено би било да коментаришем дешавања у вези са ВАЦ-ом, а није ни професионално да Министарство доноси одређени став по том питању, јер нам се нико није обратио поводом тога - објашњава Вучковић-Лесендрић.

Она додаје да су на српском медијском тржишту присутни многи међународни медијски конгломерати и да не мисли да ће случај са ВАЦ-ом утицати на друге стране инвеститоре.

Како нам је речено у Новостима, директор ове куће Манојло Вукотић не жели да даје изјаве у вези с овим случајем.

Б.Ц.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси