Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нова Србија: Тијанићу, извини се србимa Тијанић: РТС није организатор лицитације!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 03. 2010.

Извор: Прес

Нова Србија: Тијанићу, извини се србимa Тијанић: РТС није организатор лицитације!


Посланици НС затражили су на почетку јучерашње седнице Скупштине од директора РТС-а Александра Тијанића да се извини грађанима који су преварени у СМС лицитацијама.Међутим, Александар Тијанић у изјави за Пресс каже да се менаџмент РТС-а већ извинио јавности, и да је то извињење производ моралне, а не кривичне одговорности.

- Осећајући моралну одговорност, менаџмент РТС-а се извинио српској јавности. РТС није организовао „СМС лицитацију“, нити је власник тог софтвера ни хардвера, и та игра је по свим сазнањима организована по закону, заједно са Лутријом Србије и мобилним оператерима. Дакле, РТС је само емитовао податке које је добио од приређивача наградне игре и власника софтвера. Не можете да оптужите НБС ако нека криминална организација са пиштољима упадне у банку у Алексинцу и опљачка је! Исто тако не можете да оптужите РТС за криминални упад у систем лицитације. Наше извињење је производ моралне, а не кривичне одговорности. Ми смо од првих сазнања о превари обавестили јавност да међу ухапшенима нема ниједног радника РТС-а, и судећи према свему, до краја истраге неће га ни бити. Истовремено се надамо да ће полиција наћи све аутомобиле и да ће на крају судског поступка наћи начин да се учесници лицитације обештете. Али, то је проблем правосуђа и полиције, а не РТС-а. Само подмукли политичари, желећи да оштете углед РТС-а, могу да говоре о било каквој одговорности РТС-а, када се зна ко је и како пљачкао грађане Србије - истакао је Тијанић.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси