Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Директор РТС из новина сазнао да Маја одлази
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 02. 2014.

Аутор: А. Јовановић Извор: Информер

Директор РТС из новина сазнао да Маја одлази

Маја Жежељ, која је напустила РТС и прешла на телевизију Н1, о својој одлуци није обавестила в. д. директора Јавног сервиса Николу Миркова, сазнаје Информер.

 

Поступак једне од највећих звезда Александра Тијанића изненадио је њене колеге, које су за водитељкин одлазак са Јавног сервиса сазнале јуче из Информера.

- Маја је после смрти Александра Тијанића добила неколико занимљивих пословних понуда. Финансијски, али и као професионални изазов, најпримамљивија је била понуда Н1 телевизије, где ће радити као презентер вести. Није се дуго двоумила, пошто су јој понуђени одлични услови за рад - прича наш добро обавештен извор и открива како су челници РТС реаговали када су из новина сазнали да их једно од њихових заштитних лица напушта:

- Не смета им што је отишла ако јој је мотив новац или жеља за новим изазовом, али су очекивали да о томе поразговара са њима и лично им саопшти своју одлуку. Није испоштовала ни отказни рок, али они ће поступити колегијално и неће инсистирати на томе.

Колеге изненађене

Никола Мирков, в. д. генералног директора РТС, потврдио је за Информер да је за одлуку водитељке „Дневника“ сазнао из медија.

- Није нас обавестила да иде. Веома нам је жао - кратак је био Мирков.

Жежељева је тако постала део тима информативног канала Н1, на којем је директор програма за Србију новинар Југослав Ћосић. Програм овог канала биће емитован 24 сата дневно, а намењен је публици широм Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске. Н1 је ексклузивни партнер Си-Ен-Ен мреже у региону.

- Ова телевизија ће почети са радом у априлу. Договор у компанији је да не откривају никакве информације док не почну са радом, тако да у тајности чувају остала појачања. Реч је о озбиљним трансферима са других телевизија, пошто планирају да окупе најбољу информативну редакцију на овим просторима - каже извор Информера близак руководству ове телевизије.

Регионална екипа

Директори програма за Хрватску и Босну и Херцеговину биће бивши директор вести и актуелности на Хрватској радио-телевизији у Загребу Дубравко Мерлић и главни уредник Регионалне дирекције турске новинске агенције Анатолија за Балкан Амир Зукић.

Маји 50.000 динара по емисији?

Маја Жежељ је крајем прошле године открила да би за плату од 50.000 динара по емисији, односно милион динара месечно, напустила РТС.

- Прелазак на другу телевизију ми до сада није падао на памет. Али ако ми неко понуди 50.000 динара по емисији, да водим вести пет дана у недељи, озбиљно ћу размислити, јер свему могу да одолим осим искушењу - изјавила је водитељка два месеца после Тијанићеве смрти.

Победила најтежи облик сепсе

Позната водитељка је крајем 2010. године била у животној опасности кад јој је установљен најтежи облик сепсе. Реч је о ендотоксичном шоку, у којем долази до великог пада крвног притиска, услед чега веома често отказује један или више органа. Маја је провела месец и по дана у Клиничком центру, након чега се успешно опоравила и вратила на посао.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси