Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Хвала, Вучићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 02. 2014.

Аутор: Сафета Бишевац Извор: Данас

Хвала, Вучићу

Шта ти је моћ навике. Може неко да пљује Б92 и Ољу Бећковић, критикујем их и ја, али недељом увече волим да гледам "Утисак". Навикла на то, као и на дневник Б92. Знала сам да је први потпредседник владе у оставци Александар Вучић уживо гостовао на ТВ "Пинк", али остала сам верна својој навици.

Тако вам ја гледам "Утисак недеље", министар привреде у оставци Саша Радуловић, колега Милан Ћулибрк и председник распуштене Скупштине Небојша Стефановић расправљају да ли и ко зауставља реформе у Србији, кад зазвонише ми скоро истовремено мобилни и фиксни телефон: "Поменуо те Вучић". Признајем, мислила сам да се сестричина, која ме прва назвала, шали. Ко сам ја да ме помене ППВ?

Другарица ми исто исприча и ствар схватим озбиљно. Вучић ме поменуо. Вучић ме чита. Понос ме обузе. Многи га критиковали због "случаја Фекетић", само мене именовао. Можда му се моја колумна највише допала? Или је можда због необичног имена мене лакше запамтио? Ма не, зна ме човек. Знам и ја њега. Он годинама био посланик СРС у Скупштини Србије, ја извештач. Нит сам ја волела његову странку, нит он Данас, али смо коректно сарађивали. Данас је и током прошле предизборне кампање био један од ретких медија који је пратио и СНС и Томислава Николића. Професионално и објективно, за разлику од већине других.

Сад смо им "кост у грлу", а они што су их "пљували" миљеници.

Чиме сам то заслужила пажњу ППВ? У колумни од пре две недеље "Фејсбук у снегу", као и остали, бавила сам се "Фекетићем" и навела да нисам видела реч "дегенерик" у фотомонтажи чувене Вучићеве акције спасавања детета. У емисији "Тешка реч" пустили једну од фотомонтажа на којој стварно пише "дегенерик", уз Вучићеву поруку - да види Сафета Бишевац и неки који нису... Хвала Вучићу, сад сам видела. И? Наравно да није лепо тако назвати дете, али то не мења суштину.

И даље мислим да је "Фекетић" непотребна и лоше изведена пропагандна представа.

Зашто се Вучић и његови напредњаци толико љуте на мали број новинара и медија који критикују неке њихове потезе? Ако Вучић покушава да реформише и модернизује Србију, зашто се држи старог начела "ко друкчије каже, клевеће и лаже"? Више ти Вучићу, ми, критичари, вредимо од гомиле "климоглаваца" који те окружују, од којих су неки и бившем "вожду" Тадићу песме певали и у звезде га ковали. Изборе добијате, ми вам нисмо никаква опасност. Али, шта ћете после, другови и другарице напредњаци? Присетите се колико је наде Србија полагала у неке раније политичаре и странке и како се горко разочарала. Да не доживите исту судбину? "Од грађана Србије тражим подршку за тешку реформу", рекао је Вучић. Имаш моју подршку. Ја сам за реформе од давних дана, те сам и на првим вишестраначким изборима гласала за Савез реформских снага Анте Марковића. Умало ме се родбина није одрекла због тога. Моје Санџаклије скоро једногласно биле за СДА и Суља Угљанина, а ја међу "црним овцама" - за реформисте. Ја сам за реформе, ЕУ, инвестиције, а против криминала и корупције. Само нисам сигурна колико је Србија спремна за реформе, а ни актуелна политичка елита, укључујући и СНС.

Али, можда мене Вучић помиње из сасвим другачијих разлога. Ја сам, наиме, из блока 70, а он је одрастао у суседном блоку 45. То су скоро идентични, али вечито ривалски новобеоградски блокови. Осамдесетих су туче између клинаца из два блока биле уобичајене. Мислим да је и Вучић у неким учествовао. Одселио се он из блока 45, који нама одавно не може да парира, чак и да му се ППВ врати.

Ми, знате, имамо Кинезе, а са њима и блоком 70 нема шале.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси