Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нишка телевизија у борби за регионални статус
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 11. 2013.

Аутор: Т. Тодоровић Извор: Политика

Нишка телевизија у борби за регионални статус

Одлуком директора Нишке телевизије (НТВ) Бобана Рајковића, коју су подржали сви чланови Надзорног одбора, дужности главног и одговорног уредника разрешен је Мирослав Ћосић.

За новог главног и одговорног уредника НТВ-а именована је Лора Николић, дипломирани професор светске књижевности и дугогодишњи новинар, чији је концепт рада телевизије у наредном периоду у потпуности прихваћен на седници Надзорног одбора.

Директор Рајковић каже да су промене већ дуже време планиране како би програм Нишке телевизије био бољи и квалитетнији.

– Промене у руководству, али и корените измене у програмској шеми, имају циљ да се побољша садржај и квалитет емисија и, посебно, да се унапреди информативни део који ће бити окосница нашег програма. Наша редакција већ неколико дана успешно реализује нови концепт информативног програма у којем је пет дневних емисија о најактуелнијим догађајима у Нишу и овом делу Србије у друштвено-политичком животу, економији, култури, спорту и свим другим сегментима – каже Рајковић.

Већ неколико година улажемо огромне напоре да Нишка телевизија добије статус регионалног јавног сервиса овог дела Србије, што је веома реална могућност, али и потреба.

Подршку у тој борби добили смо и од појединих републичких органа и функционера, као и нишког градског руководства и више од 40.000 грађана Ниша. У циљу професионалне трансформације НТВ-а у регионални јавни сервис ми смо, поред најновије измене програмске шеме већ предузели и све остале, а неопходне активности на плану обезбеђења материјално-финансијске сигурности наше информативне куће.

То ће, надамо се, умногоме допринети да се коначно и статус НТВ-а што пре и на најбољи начин и за запослене и грађане Ниша и овог дела Србије реши – рекао је за „Политику“ директор Бобан Рајковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси