Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТС Digital слави пети рођендан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 11. 2013.

Аутор: Александра Миливојевић Извор: РТС

РТС Digital слави пети рођендан

Програм културе и уметности Радио-телевизије Србије, РТС Digital, слави пету годишњицу емитовања. То је једини телевизијски канал у Србији који 24 сата емитује програм културе и уметности.

РТС digital дочекује пети рођендан са више од 8.000 сати недељно концерата, фестивала џез и класичне музике, балета, опере и документарног програма.

"Оно што мене чини посебно срећним јесте да се нешто што се римује са неком високом и брзом будућношћу, а то је дигитал, римује са нечим што је вечито и најважније у нашим животима, а то је култура и уметност", каже вршилац дужности генералног директора РТС-а Никола Мирков.

РТС Digital представља велику будућност за многе људе, сматрају његови ствараоци.

"На самом почетку дигитални програм је једва имао ко да гледа. После пет година великог раста срећан сам што сам на овај или онај начин некако постао део историје", каже креативни директор РТС-а Борис Миљковић.

"Заједно смо учили гледали, слушали, заједно смо се усавршавали, и померали границе технолошког, техничке и програмске и основни циљ нам је да једног дана постанемо културни орјентир у Србији", каже уредница програма РТС Digital Татјана Ћитић.

РТС Digital уједно је и прозор ка будућој дигиталној телевизији у Србији. Поводом петог рођендана, емитује специјалну емисију Живот у будућности која говори о значају јединог програма кулутуре и уметности у Србији - РТС Digitala.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси