Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Инсајдер" - више од емисије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 08. 2012.

Аутор: М. Р. Извор: Прес

"Инсајдер" - више од емисије

Култни документарни серијал ТВ Б92 „Инсајдер“ према мишљењу читалаца Преса најбоља је телевизијска емисија која је емитована на домаћим телевизијама.

 

Серијал чији је аутор новинарка Бранкица Станковић бавио се истраживањем многих осетљивих друштвено-политичких тема, а највише пажње изазвале су емисије о „фудбалској мафији“ и пословању рударског басена „Колубара“, после чијих емитовања су покренуте судске истраге.

У серијалу су откривани докази о корупцији, државним злочинима, пљачки грађана, спрегама мафије, бизниса, спорта и политике због чијег објављивања је Бранкици Станковић угрожена безбедност и додељено јој полицијско обезбеђење. Крајем 2009. године хулигани су јој упутили јавне претње смрћу које је суд у Београду одбацио априла 2010. Ауторка „Инсајдера“ је двострука добитница награде „Југ Гризељ“ за истраживачко новинарство.

Директор ТВ Б92 Веран Матић није изненађен високим рејтингом који „Инсајдер“ има међу читаоцима Преса.

- „Инсајдер“ је веома квалитетна емисија, јер се на сваком серијалу ради дуго и из самог програма може се видети тај свеобухватни професионални ангажман. То је изградило снажан кредибилитет и имиџ „Инсајдера“, који је више од једне ТВ емисије. Нови серијали који се припремају за јесен само ће потврдити сва досадашња признања и помоћи да новинарство добије на значају који заслужује - каже Матић.

Продуцент серијала Миодраг Чворовић, кога смо затекли на одмору, успех серијала је кратко прокоментарисао речима „да се вредан рад новинара исплатио“.

Друга најбоља телевизијска емисија по избору наших читалаца је више пута награђивана „Квадратура круга“, која се приказује на РТС-у. Емисија чији је аутор Бранко Станковић већ десет година се бави људима који су оставили траг у свом окружењу: ствараоцима, иноваторима, креативним, талентованим, племенитим и необичним људима и њиховим судбинама. Прошле године објављена је књига у којој је приказано 20 изабраних прича из познатог серијала.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси