Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Локална самоуправа у Кикинди одрешила кесу за медије а и за промоцију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 03. 2012.

Извор: Вечерње новости

Локална самоуправа у Кикинди одрешила кесу за медије а и за промоцију

Радио-телевизији ВК припашће 8,45 милиона динара, а ТВ Рубин пет

Кикинда - Општина Кикинда издашно ће ове године помоћи свим приватним локалним медијима, али и некима који су из других градова. У ту сврху из буџета ће бити издвојено укупно 17 милиона динара.

Општинско веће, наиме, прихватило је предлог стручне комисије за расподелу средстава за суфинансирање програма и пројеката из области јавног информисања. Претходно је био расписан конкурс.

Мали екран добио је предност у односу на писане медије. Највише пара биће дато Радио-телевизији ВК Зорана Милешевића - укупно 8,45 милиона динара (за ТВ емисију "Недељни преглед" и "Дневник" на радију на мађарском).

Телевизији Рубин, чији су власници, са по 25 одсто, Марија и Милош Милошевић и са 50 одсто "Банини трејд", припашће пет милиона динара - за вести, недељник на мађарском језику, емисију о селу, о култури и уметности.

Локална медијска кућа ТНТ - новине и магазини, односно, "Кикиндске латиничне новине", којима газдује Жељко Бодрожић, добиће милион динара - за додатак за село на српском и мађарском, а ћириличним "Новим кикиндским новинама", чији је власник конзорцијум пословних људи из Новог Сада, припашће,за унапређење информисања грађана у селима и писање о српском живљу у Румунији - 250.000 динара.

Радио Ами Слађане Батански ће, за емисију СОС са општинског стола добити 250.000 динара, а исто толико и за два планирана документарца, кикиндска телевизијска продуцентска кућа "Арт еволушн".

Из кикиндског буџета, такође, са 1,2 милиона динара, биће подржана и београдска маркетиншка агенција "Пропаганда", са задатком да, у оквиру пројекта "Србија од срца", постављањем билборда широм земље, промовише Кикинду.

За 600.000 динара овајдиће се и Телевизија Мост из Новог Сада, чији је један од власника Душан Бајатовић, која ће заузврат недељно сликом и речју пратити активности кикиндске локалне самоуправе.

Антрфиле: Изузетак Радио Кикинда

Паре за суфинансирање програма и пројеката из кикиндске касе од локалних медија једино није добио ИЦК, односно Радио Кикинда. Образложење надлежне комисије је - да је то јавна фирма, која се финансира из редовних буџетских средстава.

М. Иветић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси