Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Прпа: У Славка Ћурувију и Џил Дандо пуцао је исти убица
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 03. 2012.

Извор: Блиц

Прпа: У Славка Ћурувију и Џил Дандо пуцао је исти убица

„Дејли мејл” о повезаности убиства двоје новинара



Убица Славка Ћурувије ликвидирао је и новинарку Би Би Си-ја Џил Дендо, уверена је Бранка Прпа, Ћурувијина невенчана супруга, која је била уз њега у тренутку убиства 11. априла 1999. године у центру Београда.

Прпа је, како преноси британски “Дејли мејл”, уверена да су Џил Дендо и Славко Ћурувија настрадали због политичке освете тадашњег Милошевићевог режима.

Бранка Прпа верује да је Ћурувијин убица иста особа која је убила британску новинарку Џил Дендо 15 дана касније, у априлу 1999.

“Мислим да постоји веза. Обоје су убијени као политички непријатељи. Обоје су погођени метком у главу када су се враћали кући”, изјавила је Бранка “Дејли мејлу”.

Полиција је за убиство телевизијске презентерке Би Би Си-ја осудила извесног Берија Џорџа, њеног комшију из Фулама, који је наводно био опседнут оружјем. Њему је 2001. изречена доживотна робија, али је седам година касније ослобођен због недостатка доказа.

Џорџов адвокат Мајкл Менсфилд од почетка је тврдио да је за смрт Британке одговорна особа српског порекла. Он је рекао полицији да је мотив убиства сигурно била освета због бомбардовања РТС-а.

Према његовим речима, Британска обавештајна служба је открила да је након бомбардовања телевизије Жељко Ражнатовић Аркан наручио убиство Џона Бирта, тадашњег генералног директора Би Би Си-ја. Међутим, како је Биртово обезбеђење појачано, акција је преусмерена на нову мету - Џил Дендо.

“Дејли мејл” наводи и да је британска полиција дошла до информације да се ситни криминалац српског порекла у септембру 2001. у једној београдској кафани хвалио тиме да је убио британску новинарку. Он је наводно признао убиство пред десеторо других гостију кафане.

Британски бизнисмен који је сведочио о наводном признању изјавио је британској штампи:

“Рекао је да је имао неке везе са убиством и да је то, заправо, била освета за смрт неке српске певачице која је погинула у бомбардовању. Устао је и пријатељи су му аплаудирали. Ипак, полиција није привела тог човека, а убиство Џил Дандо се води као нерешено.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси