Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Осам пута мање прекршаја него лане
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 02. 2012.

Извор: Данас

Осам пута мање прекршаја него лане

Колико су емитери поштовали Закон о оглашавању

Национални емитери су у другој половини прошле године направили скоро осам пута мање прекршаја Закона о оглашавању у односу на исти период 2010, показују подаци Републичке радиодифузне агенције (РРА).

Како истичу у овој агенцији, од јуна до децембра прошле године евидентирано је 804 неправилности правила оглашавања на ТВ станицама са националном фреквенцијом, док је у истом периоду у 2010. забележено чак 6.183.

Према њиховим подацима, највећи број прекршаја Закона о оглашавању у другој половини прошле године уочено је на ТВ Б92 - укупно 276, након које следи ТВ Пинк са 222 неправилности.

На Првој је евидентирано 91 непоштовање прописа оглашавања, на Авали 88, РТС2 61, РТС1 30, док је Хепи кршила закон 32 пута, а Хепи кидс четири пута.

На радио станицама са националном покривеношћу евидентиран је знатно мањи број неправилности Закона о оглашавању од 1. јуна до 31. децембра 2011 - укупно 676, док је у истом периоду у 2010. забележено 3.220 неправилности на радио-станицама са националном покривеношћу.

„Служба за надзор и анализу РРА је крајем 2009, а пре почетка поступка процесуирања прекршаја, детаљно упознала националне ТВ и радијске емитере са одредбама Закона о оглашавању које се крше у највећем броју случајева. На бројним консултацијама са РРА, уз презентацију евидентираних неправилности, и током 2010. је емитерима скретана пажња на знатан број прекршаја у њиховим програмским садржајима.

Осим у појединачним случајевима, предузете мере нису битније утицале на смањење броја неправилности, па је Служба за надзор и анализу РРА и у 2011. наставила са превентивним консултацијама са представницима емитера“, истичу у РРА.

Б. Цвејић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси