Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Добре вести у фокусу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 02. 2012.

Извор: Прес

Добре вести у фокусу

Уредник Часописа Рестарт и писац

Славиша Павловић, писац и уредник часописа Рестарт који од прошлог месеца излази у оквиру Преса, објашњава на који начин се допуњавају наша два листа, о каквом концепту месечника је реч и како се он лично „сналази“ између новинарства и уметности.

- На обострано задовољство, након изласка два броја часописа Рестарт, започели смо сарадњу са Пресом, који већ годинама представља један од најчитанијих и најбољих дневних листова у окружењу. Пошто смо нови месечник, Пресов „ветар у леђа“ показао се као добитна комбинација. Тако ће читаоци широм земље имати прилику да се упознају са Рестартом, који ће излазити сваког последњег уторка у месецу, а у наредном периоду задржћемо такву концепцију.

Какав је концепт часописа Рестарт?

- Рестарт ставља акценат на добре вести, промовишући тако позитивне догађаје, јер верујемо да нам је као народу током свих ових година понестало оптимизма и да смо, свесно или несвесно, почели да се бавимо небитним стварима од којих немамо никакве користи. Управо због тога, наш циљ није само да направимо месечник за ширу читалачку публику већ и да покажемо да у Србији постоје вредни и успешни људи, и да постоји нада и потенцијал да напредујемо. Трудимо се да поступно обрадимо вести о моди, спорту, лепоти, друштвеним и социјалним трендовима, као и да пажљиво анализирамо актуелне теме, и можда понудимо одговоре на нека питања или бар наведемо читаоце да потраже или пронађу одговоре.

Након романа „Завет“ недавно сте објавили и свој други роман?


- То су два романа која је немогуће упоредити, како стилски тако и тематски. „Завет“ је роман о српском народу, патриотизму, голготама и искушењима током историје, нашим победама и вредностима којих не треба да се одрекнемо у будућности. С обзиром на то да је прво издање скоро распродато и да су коментари изузетно позитивни, ускоро ће се појавити и друго. Нови роман се зове „Нема шансе да не успем“. То је комична прича о животу младог човека и његовим настојањима да оствари снове. Надам да ћу, овог пута, читаоце искрено насмејати и утиснути им дозу оптимизма која краси главног јунака књиге.

Да ли је захвалније, лакше и лепше бити уредник или писац?

- Понекад се питам да ли сам писац који је залутао у новинарство или сам уредник који је залутао у књижевност. Међутим, када се уморим од књижевности, за коју је поред талента и маште потребно много стрпљења, проналазим ужитак у новинарству, где брзина и проток информација изискују сталну пажњу и велику одговорност. Тешко могу да се одлучим јер се лепота обе професије огледа у томе што једна другу надопуњују.

Ана Влаховић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси