Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Јутра на Радију Студио Б од данас без Вељка Пајовића у “Београдској разгледници”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 01. 2016.

Извор: УНС

Јутра на Радију Студио Б од данас без Вељка Пајовића у “Београдској разгледници”

После двадесетогодишњег свакодневног рада, вођења и уређивања “Београдске разгледнице”, слушаоци од данас више неће моћи да чују глас Вељка Пајовића као водитеља ове слушане и популарне емисије на Радију Студио Б. Вељко Пајовић УНС-у је рекао да му је усмену суспензију и најаву дисциплинског поступка по налогу директорке Студија Б Иване Вучићевић саопштила уредница програма, у петак после емисије у којој је критиковао бацање грамофонских плоча ове радио станице на ђубриште.

 

Пајовић је у петак ујутру, између осталог, рекао да је бацање грамофонских плоча исто што и уништавање књига из библиотеке, да је страшно шта се дешава са Студијом Б, као и да овај медиј више нема критички дух.

“Након што сам у програму критиковао бацање грамофонских плоча, најпре ме је позвала директорка да ме пита ‘како сам’ и да ли ћу ићи на одмор, на шта сам јој одговорио да нисам планирао. Онда ме је након неког времена позвала уредница да ми каже да сам суспендован”, рекао је Пајовић УНС-у и додао да му је на питање када ће решење о суспензији добити и у писаној форми, речено да ће то бити када против њега буде покренут дисциплински поступак.

“Правник сам по струци, знам да нема основа за дисциплински поступак. Нисам ја никога директно критиковао. Рекао сам у програму оно што  многи у овој кући мисле. Моја је предност што испред себе имам микрофон и камеру. У Студију Б су одувек радили мислећи људи, они који имају став. Одувек сам говорио да новинар мора имати образ и рећи истину. Ако немате образ, бавите се нечим другим, а не новинарством”, рекао је Пајовић.

Он је за УНС истакао да је у петак донео коначну одлуку да, иако још увек није добио отказ, више неће радити у овој медијској кући.

“Никада нећу говорити лоше о Студију Б. Увек сам говорио да је приватизација добра за људе који хоће да раде. Новим власницима желим срећу, али ја се тамо више нећу враћати. Донео сам коначну и неопозиву одлуку. Верујем у себе и верујем да ћу на некој од мало радио станица које нису постале ‘радио-касетофони’ наставити да радим”, рекао је Пајовић.

Вељко Пајовић прошле године, за емисију “Београдска разгледница” добио је награду града Београда за новинарство.

Коментари (28)

Остави коментар
пон

11.01.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 17:22

Veljko, ne daj se!

Svi smo mi Veljko.

Одговори
пон

11.01.

2016.

nekadašnji [нерегистровани] у 17:08

Apoteke bez apotekara

Neverovatno ali istinito. Jedna benigna i opravdana opaska novinara koja je spasavala čast cele redačcije,toliko je razjarila novu vlasnicu da je odmah preko čauša(koji je pokušao da bude duhovit) ponudio odmor , a potom najavio suspenziju. Takvu aroganciju prema novinarima Sdudija B nisu uspevali da realizuju ni čelnici moćnog gradskog komiteta. Aferim. Tako je to kad mesar kupi apoteku pa odredjuje apotekaru kakve lekove treba davati pacijentima. Sve dok od terapije ne otupe. Shvatate tu metaforu. Studio B je u svom trajanju uvek,nekako, bio barometar za merenje demokratije u gradu. Veljko Pajović če preživeti, a da li će i StudioB????

Одговори
пон

11.01.

2016.

meda [нерегистровани] у 16:57

zrtva kapitalizma

Eto kako je prosao posten novinar i radnik. Kakvu poruku saljemo nasim novim generacijama? Puna podrska ovom coveku i novinaru.

Одговори
пон

11.01.

2016.

Meri [нерегистровани] у 16:44

ulica brestova

situacija se bogami zaoštrava, što su kritike žešće i češće. imperija uzvraća udarce na sebi svojstven način, i to 'bez cenzure'.

Одговори
пон

11.01.

2016.

Buduca koleginica [нерегистровани] у 13:49

Sramota...

Ocigledna je promena na Studiju B. To je nekad bila televizija zbog koje nisam isla na predavanja, sada imamo malo blazu verziju Pinka. Ako posao jednog novinara treba da se ogleda u citanju tudjih reci, onda nije ni cudo sto nam je ovako kako jeste i sto je Gasic i dalje tu gde jeste...

Одговори
пон

11.01.

2016.

Već Viđeno [нерегистровани] у 13:09

SVE SE ZNA

Naravno,u pitanju je razrađen,uhodan i već više puta primenjivan postupak zacrtanog procesa na osnovu Zakona o usklađivanju medijske scene Srbije,sve do njenog totalnog preobraženja.Ovoga puta,sasvim nanadano,ukazala se prilika Izvođačima da to obave na Radiju Studija B.Ali,imajmo na umu,Proces Preobraženja je još uvek u toku!

Одговори
пон

11.01.

2016.

ana [нерегистровани] у 12:41

Veljko najbolji si !!!

Vazno je da doruckujemo,rucamo i veceramo NJEGA na rizicastoj tv. Koga oni prave budalama. Veljko ih je razorizao istinom zato je i sklonjen sa radija. Treba sakriti istinu a laze i paralaze svuda oko nas. Veljko je junak !!!

Одговори
пон

11.01.

2016.

Saša Todorović [нерегистровани] у 10:34

Umesto godišnjice...

Tuga...bes...i nada...https://knjazpress.wordpress.com/razno/radio-knjazevac-again/

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси