Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминуо Михаило Ерић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

05. 06. 2024.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

Преминуо Михаило Ерић

Новинар и некадашњи уредник информативног програма Радио-телевизије Београд Михаило Ерић преминуо је јуче у 82. години у Београду.

Михајло Ерић рођен је 5. јула 1942. године у Севојну. Средњу пољопривредну школу завршио је у Пожеги, а дипломирао је на Пољопривредном фактултету у Београду, на којем је изабран за асистента. На наговор Захарија Трнавчевића ушао је у свет телевизије и постао његов сарадник за емисију о пољопривреди. Након тога Ерић је постао водитељ и уредник емисије „Знање имање“. Водио је и емисију „Избор средом“, као и политички магазин „Монитор“, који је био огледало тадашњих политичких, економских и друштвених збивања.

Са места главног и одговорног уредника информативног програма Телевизије Београд смењен је након Осме седнице Централног комитета Савеза комуниста Србије, која је одржана 1987. године.

На РТС-у се задржао до 1989. године, а након тога је отишао у Центрокоп.

Ерић ће бити сахрањен у суботу, 8. јуна, у Севојну у 12 сати. Испраћај из капеле на Новом гробљу у Београду је у петак, 7. јуна, у 10 сати, док опело почиње у 10.30 часова.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

07.06.

2024.

Milan Djokic Soko [нерегистровани] у 13:48

Savet ili molba

Dajte i neke lepe vesti. Nemojte samo crnu hroniku. Može i ovo, ali od sada da vidim i vesti kao što su na primer kada se neka naša koleginica uda ili kolega oženi.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси