Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminuo Mihailo Erić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

05. 06. 2024.

Autor: A. N. Izvor: UNS

Preminuo Mihailo Erić

Novinar i nekadašnji urednik informativnog programa Radio-televizije Beograd Mihailo Erić preminuo je juče u 82. godini u Beogradu.

Mihajlo Erić rođen je 5. jula 1942. godine u Sevojnu. Srednju poljoprivrednu školu završio je u Požegi, a diplomirao je na Poljoprivrednom faktultetu u Beogradu, na kojem je izabran za asistenta. Na nagovor Zaharija Trnavčevića ušao je u svet televizije i postao njegov saradnik za emisiju o poljoprivredi. Nakon toga Erić je postao voditelj i urednik emisije „Znanje imanje“. Vodio je i emisiju „Izbor sredom“, kao i politički magazin „Monitor“, koji je bio ogledalo tadašnjih političkih, ekonomskih i društvenih zbivanja.

Sa mesta glavnog i odgovornog urednika informativnog programa Televizije Beograd smenjen je nakon Osme sednice Centralnog komiteta Saveza komunista Srbije, koja je održana 1987. godine.

Na RTS-u se zadržao do 1989. godine, a nakon toga je otišao u Centrokop.

Erić će biti sahranjen u subotu, 8. juna, u Sevojnu u 12 sati. Ispraćaj iz kapele na Novom groblju u Beogradu je u petak, 7. juna, u 10 sati, dok opelo počinje u 10.30 časova.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

07.06.

2024.

Milan Djokic Soko [neregistrovani] u 13:48

Savet ili molba

Dajte i neke lepe vesti. Nemojte samo crnu hroniku. Može i ovo, ali od sada da vidim i vesti kao što su na primer kada se neka naša koleginica uda ili kolega oženi.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi