Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

07. 02. 2016.

Izvor: Beta

Vlada ćuti o Tanjugu

Generalni sekretarijat Vlade Srbije, koji se stara o sprovođenju vladinih odluka, nije odgovorio na pitanja Novinske agencije Beta o sadašnjem statusu novinske agencije Tanjug, ukinute vladinom odlukom od pre tri meseca, već je samo saopštio da je vlada o tome donela odluku 3. novembra, a objavljenu 5. novembra.

Na više pitanja Novinske agencije Beta o statusu Tanjuga, njegovih novinara, imovine te agencije, rokovima za sprovođenje vladine odluke, kao i o finansijskim obavezama te agencije, Generalni sekretarijat je Beti jedino odgovorio da je vlada donela odluku o pravnim posledicama prestanka JP Novinska agencija Tanjug.

U pitanjima upućenim Generalnom sekretarijatu, Novinska agencija Beta je više puta pomenula upravo tu odluku, koja je objavljena 5. novembra.

Generalni sekretarijat, između ostalog, nije odgovorio na pitanje koji je rok za sprovođenje vladine odluke o prestanku rada Tanjuga i do kada će Tanjug obavljati svoju osnovnu delatnost emitovanja vesti, kao i na pitanje da li je neko iz vlade odobrio Tanjugu da zadrži određeni broj zaposlenih koji omogućava da se ta agencija i dalje bavi emitovanjem vesti.

Takođe, Generalni sekretarijat Vlade Srbije nije odgovorio na pitanje koja vladina ustanova je nadležna da kontroliše poslovanje ukinute Novinske agencije Tanjug, njene račune, prihode i rashode koji su nastali nakon odluke Vlade o prestanku rada te agencije.

Generalnom sekretarijatu Vlade bilo je upućeno i pitanje da li državni organi i nakon odluke Vlade o prestanku Tanjuga, sklapaju ugovore s tom agencijom i koliko se novca mesečno izdvaja za to, kao i to kakav je radno-pravni status novinara Tanjuga koji i dalje rade, da li im se uplaćuju doprinosi i da li se državi plaća porez za njihov angažman.

Vlada Srbije je 3. novembra prošle godine, na osnovu Zakona o javnom informisanju, donela Odluku o prestanku Tanjuga, s obzirom na to da novinska agencija nije privatizovana u dva navrata. Zaposlenima su isplaćene otpremnine, ali je agencija nastavila da emituje vesti.

Komentari (4)

ostavi komentar
uto

09.02.

2016.

saradnik [neregistrovani] u 14:28

obraz-moral

Da Branka Đukić ima obraz i morala,nakon svih dosadašnjih komentara bivših pa i sadašnjih saradnika,otišla bi iz Tanjuga,a ne da i dan danas smenjuje urednike i angažuje nove koji dolaze
sastrane.
Branka,idi i spasi nas jadi i bede u koje si nas uvukla,a bivši i sadašnji radnici če se izboriti da Tanjug
vaskrsne u modernu i poštovanu Agenciju, i sve to po zakonu.

Odgovori
pon

08.02.

2016.

Milan [neregistrovani] u 09:44

Sta je problem?

Ne radi se o licemerstvu Foneta, Bete I UNSa.
Radi se o mnogo vecem problem, o tome kako nasa 'POSTENA', ZAKONSKA Vlada radi.
Zasto se konacno ne odgovori na sva pitanja koje je Beta postavila?
Sta je problem?
Da li ce se na kraju I pitanje Tanjuga resavati JAVNO posle nekoliko meseci kao I pitanje Gasica?
Zar nekad Vlada ne mora da donosi neke odluke javno i brzo a ne da ostavlja toliko vremena za sva pitanja i potpitanja vezana za slucajeve gde se ne radi u skladu sa zakonom i gde se radi TAJNO.
Tanjug najbolje zna razliku izmedju iznosenja istine i skrivanja istine

Odgovori
ned

07.02.

2016.

Dorcolac [neregistrovani] u 15:49

BANDA

Licemeri iz Foneta, Beta i UNSa žele gašenje Tanjuga zarad ličnih interesa. Bando, provaljena si!

Odgovori
ned

07.02.

2016.

Tanjugova baka [neregistrovani] u 13:49

Kriminal

Sve što se danas dešava u tanjugu je čist kriminal, od zaposlenih poslušnika koji potpisuju ugovore svakog meseca, a ne dobijaju svoj primerak, preko finansijskog poslovanja, pa na dalje. Za sve je odgovorna isključivo i samo direktorka preletačica Branka Đukić, kojoj je mandat odavno istekao, a koja je pootpuštala sve nas, koji smo godinama pravili tanjug i gradili njegov ugled u svetu. I svi u vladi to dobro znaju, i svi ćute - očigledno da je ona žena za sva vremena.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi