Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  CAN Europe - Otvoren poziv za učešće u radionicama za novinare o klimatskim i energetskim temamama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

14. 08. 2024.

Autor: A.M. Izvor: UNS/CAN Europe

CAN Europe - Otvoren poziv za učešće u radionicama za novinare o klimatskim i energetskim temamama

Climate Action Network (CAN) Europe - CAN Europe otvorila je drugi krug prijava za učešće u „Programu obuke za novinare koji izveštavaju o klimatskim i energetskim pitanjima na Zapadnom Balkanu“.

Radionice će biti održane od 17. do 19. septembra u Skoplju, a rok za prijavu je 26. avgust do 17 sati. Učesnici će imati mogućnost da obuku prate i onlajn.

Poziv je otvoren za novinare sa Zapadnog Balkana i iz regiona koji rade na televiziji, radiju, u štampanim i onlajn izdanjima, slobodne novinare koji imaju iskustvo u oblasti životne sredine, klime ili energetike, ali i za studente novinarstva koji su zainteresovani da pišu o ovim temama.

Zainteresovani novinari treba da pošalju svoj CV u kome je potrebno da se naglasi relevantno novinarsko iskustvo ili relevatne studije novinarstva, dva primera novinarskog rada u vezi sa klimatskim, energetskim ili ekološkim pitanjima, kao i dokaz o trenutnom statusu (student, nedavno ste diplomirali ili radite kao novinar).

Obrazac za prijavu je OVDE.

Ovaj program ima za cilj da unapredi kapacitete novinara u regionu i obezbedi potrebne alate, znanja i mreže za efikasno izveštavanje o kritičnim klimatskim temama i pravedne energetske tranzicije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi