Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Radio Leskovac prestaje da postoji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

26. 01. 2016.

Autor: M. Ivanović Izvor: Blic

Radio Leskovac prestaje da postoji

Javno preduzeće Radio Leskovac biće ugašeno posle 45 godina rada, a sudbina 11 zaposlenih je neizvesna.

Leskovačko Gradsko veće donelo je juče odluku o pokretanju likvidacije Radija i prestanku emitovanja programa. Taj korak je bio neminovan jer Agencija za privatizaciju nije dala zeleno svetlo da se Radio proda, budući da je na kraju 2014. godine imao šest puta veća dugovanja od svoje vrednosti.

- Likvidacija je jedini način da se spase imovina Radija. Postoji mogućnost da novinari u procesu likvidacije, koji će trajati nekoliko meseci, budu zbrinuti ili nađu neku drugu varijantu - kaže bivši direktor Bratislav Ilić. 

Gradonačelnik Goran Cvetanović kazao je da  „postoji nada za zaposlene“ i da se za njih traži rešenje, dok je većnik Božidar Vučković saopštio da je jedna žena biznismen voljna da uloži kapital u fabriku „Nevena“ i u neki od medija. 

Većnici su doneli odluku da se za sufi nansiranje medijskih projekta u 2016. izdvoji 20 miliona dinara, duplo više nego prošle godine.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi