Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Kremenjak: Ispunjeni uslovi za brisanje Tanjuga
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

11. 01. 2016.

Izvor: N1

Kremenjak: Ispunjeni uslovi za brisanje Tanjuga

Tanjug je trebalo da prestane sa radom 31. oktobra 2015. godine, izjavio je FoNetu ekspert za medijsko zakonodavstvo, advokat Slobodan Kremenjak i objasnio da je, po odluci Vlade od 3. novembra prošle godine, "odložen samo trenutak podnošenja prijave radi brisanja iz Registra privrednih subjekata Agenciji za privredne registre (APR)".

Ta prijava treba da se podnese posle isplate zarada, otpremnina i drugih primanja po osnovu rada i drugih obaveza, dodao je Kremenjak, ukazujući da je formulacija iz Odluke Vlade o "drugim obavezama" dosta neodređena i može različito da se tumači.

Formalno, Tanjug postoji kao pravno lice sve dok ne bude brisan iz Registra, a nije brisan "verovatno zato što oni formulaciju ’druge obaveze’ tumače na neki drugi način", precizirao je Kremenjak.

"Ja sam, takođe, mišljenja da je angažovanje po ugovoru određenog broja izvršilaca, omogućeno isključivo za obavljanje poslova u vezi sa prestankom rada Tanjuga, a ne i za redovnu produkciju", napomenuo je Kremenjak.

Prema njegovim rečima, Zakon o postupku registracije u APR kaže da je rok za podnošenje svake prijave, pa i prijave brisanja, 15 dana, ako zakonom nije određeno drugačije.

Iz ovoga proizlazi da Vlada nije mogla odlukom da produži rok na način na koji je to uradila, smatra Kremenjak.

S obzirom na to da je Tanjug Odlukom Vlade Srbije prestao da postoji 31. oktobra prošle godine, to je moralo da se upiše u Registar u roku od 15 dana, ocenio je Kremenjak.

Čak i da je Vlada mogla da odloži trenutak brisanja, uslovi koje je postavila za brisanje su, po svemu sudeći, ispunjeni, pa i po tom osnovu Tanjug treba da se briše, zaključio je Kremenjak. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi