Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Potpisan i poslednji Ugovor o prodaji medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

07. 12. 2015.

Izvor: UNS

Potpisan i poslednji Ugovor o prodaji medija

Ugovor između novog vlasnika - konzorcijuma zaposlenih na čelu sa Marijom Božović i Agencije za privatizaciju potpisan je i za Radio Medveđu, poslednjeg od 34 prodata medija.

 

Time je završena privatizacija medija za koje je bila oglašena prodaja, dok se prenos kapitala bez naknade na zaposlene i dalje ne sprovodi zbog pogrešnog tumačenja Zakona o javnom informisanju i medijima od strane Agencije za privatizaciju.

Iako je privatizacija medija završena 31. oktobra, do sada je samo 34 od 73 medija dobilo nove vlasnike.

I dalje, 22 medija čeka da budu privatizovani prenosom kapitala zaposlenima bez naknade, 13 će biti ugašeno, dok će četiri medija promeniti delatnost.

Podsećamo, prodati su sledeći mediji: RTV Inđija, Televizija „Apolo“ iz Novog Sada, IPC Vladičin Han, IPC Kula, Radio Šid, Radio Raška, RTV Stara Pazova, Nedeljne novine Bačka Palanka, nedeljnik „Pančevac“ iz Pančeva, „Studio B“ iz Beograda, JIP „BC Info“ Bela Crkva, RTV „Novi Pazar“, RTV Pančevo, Centar za informisanje Novi Kneževac, RTV  Kragujevac, RTV Brus, RTV  Caribrod iz Dimitrovgrada, TV Požega, TV Pirot, Radio Požega, RTV  Šabac, Glas Podrinja, RTV Pruga iz Lajkovca, JP Novi put, Informativni centar Bački Petrovac, Radio Barajevo, Ivanjički radio, Niška televizija, JIP Bačka Topola, JP Šumadija iz Aranđelovca, RTV Kruševac, Televizija Blace, Radio Valjevo i Radio Medveđa.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi