Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  "Naš glas" iz Smedereva traži otpis dugova prema državnim poveriocima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

01. 12. 2015.

Izvor: UNS

"Naš glas" iz Smedereva traži otpis dugova prema državnim poveriocima

Povodom blokade računa nedeljnog lista „Naš glas“ iz Smedereva u iznosu od 4.518.048,50 dinara od strane Poreske uprave zbog čega je posle 63 godine obustavljeno štampanje ovog nedeljnika već tri nedelje, Udruženju novinara Srbije obratio se direktor Goro Redžić.

„Dopis u kom tražimo otpis dugova prema državnim poveriocima uputili smo Vladi Republike Srbije, Ministarstvu kulture i informisanja, Agenciji za privatizaciju, kao i vama. Ovim dopisom želim da skrenem pažnju na određene podatke iz prethodnih propalih privatizacija „Našeg glasa“, kako bi se preduzele potrebne mere i pronašlo rešenje kojim bi se omogućilo ponovno izlaženje nedeljnika i osigurala egzistencija devetoro zaposlenih“, rekao je za UNS Goro Redžić.

Redžić ističe da do 2009. godine „Naš glas“ nije imao dugove. Od 2009. do 2012. godine bivši vlasnik je napravio dugovanja sa kamatom koja danas iznose oko 4,5 miliona dinara.

„Bivši vlasnik nije plaćao poreze i doprinose, a pored toga je mnogim zaposlenima dao neosnovano otkaze pa sad moramo da platimo i sudske procese koji se vode protiv njega“, dodao je Goro Redžić.

Smederevski nedeljnik još uvek nije dobio Rešenje od Agencije za privatizaciju o obustavi procesa privatizacije i raspisivanju Javnog poziva za upis besplatnih akcija na koje ima pravo jedan zaposleni.

„Uprkos tome što već tri nedelje ne izlazi „Naš glas“, nadamo se da ćemo biti biti privatizovani prenosom kapitala bez naknade i opstati“, zaključio je Goro Redžić.

Procenjena vrednost kapitala ovog medija bila je 226.972 evra, a ni u prvom ni drugom krugu privatizacije nije bilo zainteresovanih za njegovu kupovinu.

 „Naš glas“ je najstariji lokalni nedeljnik čiji je prvi broj objavljen je u martu 1953. godine.

Dopis „Našeg glasa“ iz Smedereva možete pročitati ovde:

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi