Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Jadranka Žujović: UO Tanjuga me je bez saglasnosti stavio na spisak za otpremnine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

24. 11. 2015.

Izvor: UNS

Jadranka Žujović: UO Tanjuga me je bez saglasnosti stavio na spisak za otpremnine

Bivša glavna urednica Novinske agencije Tanjug Jadranka Žujović obavestila je danas UNS da je Upravni odbor Tanjuga, i pored njenog odbijanja da se izjasni o vrsti socijalnog programa i potpiše zahtev, i nju stavio na spisak zaposlenih koji će dobiti otpremnine.

Name, kako je Žujović rekla UNS-u, od kolega je saznala da je na sednici Upravnog odbora, predsednik ovog tela Goran Ivanović potpisao spisak na kom je bilo i njeno ime.

„Ja sam 20. novembra, kada je trebalo da se izjasnim o vrsti socijalnog programa koji mi odgovara, odbila to da uradim jer potpisivanjem ovakvog zahteva dobrovoljno pristajem na prekid radnog odnosa. Sve ostale kolege su to potpisale, a ja sam, uz obrazloženje koje sam dostavila menadžmentu, i koje je i zavedeno, objasnila zašto neću da potpišem. Ipak, danas sam obaveštena da je na sastanku i moje ime bilo na spisku zainteresovanih za otpremnine koji je potpisao predsednik Goran Ivanović“, rekla je Žujović UNS-u i dodala da „po Odluci Vlade, zaposleni moraju prvo biti proglašen tehnološkim viškom, pa tek onda dobiti otpremnine, što u Tanjugu nije slučaj“.

Direktorka Tanjuga Branka Đukić, kao ni predstavnik Sindikata novinara Srbije u Tanjugu Mirko Dragišić nisu ni danas odgovarali na pozive UNS-a.

Komentari (3)

ostavi komentar
sre

25.11.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 14:54

čestitke

Branki Đukić i Maji Vojinović čestitam Tanjug Info i Sašu Mirkovića!!!
Dobile ste baš ono što vam i pripada .
Bravoooooo.

Odgovori
sre

25.11.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 14:12

mala i netalentovana

Ne bi ta mala, nepoznata i netalentovana novinarka, koja nigde drugde nije mogla da radi već tamo gde je primljena preko veze, mogla tako dugo da vlada, makar i manipulišući, da nema političku podršku. Ta podrška ne mora biti baš njoj Branki Đukić. Vlast možda samo hoće da okonča "tu stvar" sa Tanjugom, a nema baš mnogo tako nepristojnih, beskrupuloznih likova kao što je bivša direktorka koja tako rado obavlja prljavi posao.
Obavljala ga je za svaku vlast. Bila je uvek loš gospodar, a odličan sluga. Nije jedina takva, razume se.
I da se ne zavaravamo, nije ona, uz svo udvorišvo kao način života, tako bitna i moća. Pa ona to najbolje zna. Otuda toliki strah. Okolnosti joj idu na ruku. Previše ima prljavih poslova koje treba obaviti. Ona je bezuslovno na raspolaganju.
I neka joj, ostaće upamćena ne po raskošnom talentu i novinarskoj sposobnosti, već po podlosti. Baš kao i njena još manja netalentovana pomoćnica Maja Vojinović.
Sve se računa i sve se pamti.

Odgovori
uto

24.11.

2015.

jedinica za otpor [neregistrovani] u 14:25

Tanjug-lice i naličje Srbije

Tragično je sto svi iz vlasti ćute na slučaj "Tanjug". Nacionalna novinska agencija od kada postoji bila je ništa drugo do odraz društvenih odnosa i same države. Da li po tome kako se država odnosi prema Tanjugu, tako što ga je prepustila u ruke ženi, koja se lažno predstavlja kao direktorka, što ceć dve godine nije , a koja je napravila rasulo ostavljajući devedeset boljih novinara bez posla, na račun njenih pooltrona, građani Srbije mogu da zaključe i da je država u istom rasulu? Ili smo to oodavno i zaključili ? Ko je i kako u ime Jadranke Žujovoć nezakonito potisao njen pristanak na otpremniu i da li će neko i kada zbog toga odgovarati? Pošto Srbije nije pravna država na delu, već samo deklarativno , sva pitanja će ostati bez odgovora , počinioci KRIVIČNIH dela bez kaze. A Tanjug, koji postoji 72 godine i koji uje bio brend medijski sa ovih prostora kupiće Želujko Mitrović , pa ćemo imati još koju prilikui da se obavestimo o dešavanjima na "Farmi" kroz agencijske vesti, posto nam je izgleda malo tih predstava na televizijama.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi