Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Kupac radija ranije hapšen zbog prevara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

19. 11. 2015.

Autor: Predrag Vujanac Izvor: Blic

Novinari osporavaju prodaju lokalnog medija u Valjevu

Kupac radija ranije hapšen zbog prevara

"Doris Aćimović nije dolazila, ali su dolazili ljudi koji su se predstavili kao članovi njenog tima, a jedan od njih se predstavio i kao Marko Aćimović, sin gospođe Aćimović", pričaju novinari radija.

 

Marko Aćimović je 2012. uhapšen u društvu Zorana Majdaka, vlasnika piratskog Narodnog radija, preko kojeg su građani, kako su se tada sumnjičili Majdak i njegovi saradnici, kroz lažne SMS nagradne igre i kvizove oštećeni za 32 miliona evra! 

Međutim, Dejan Savić, pravni zastupnik Doris Aćimović, tvrdi da oni nemaju „nikakve veze s privatizacijom Radio Valjeva“.

On objašnjava da Doris Aćimović, koja je ovaj medij kupila za 17.400 evra, još nije potpisala ugovor jer je Agenciji podnela prigovor zbog učešća na licitaciji osuđivanog biznismena iz Kruševca Radoice Milosavljevića, koji je već pazario brojne medije u Srbiji.

"Na tenderu je za prodaju kapitala JIP Radio Valjevo najvišu cenu licitirala Doris Aćimović i posle potpisivanja ugovora ona je jedini vlasnik", rekao je kratko Savić za „Blic“. 

Na pitanje da li su Doris i Marko Aćimović u bilo kakvom srodstvu, on je imao kratak odgovor: „Jesu“.

Na pitanje da li je završen pravosudni proces protiv Zorana Majdaka i Marka Aćimovića za krivično delo od pre tri godine, odgovorio je da on i dalje traje, ali, kako je naglasio, „ide u korist Majdaka i Aćimovića“.

„Blic“ saznaje da je upravo Zoran Majdak sa saradnicima u utorak boravio u Valjevu obilazeći potencijalne lokacije za novi prostor, pošto je Radio Valjevo do sada koristio zgradu u vlasništvu grada.

Zorana Majdaka i njegove saradnike primio je i pomoćnik gradonačelnika Valjeva Milorad Ilić.  

Majdak u poseti Valjevu

Iako pravni zastupnik Doris Aćimović - Dejan Savić tvrdi da Majdak i Aćimović nemaju nikakve veze s Radio Valjevom, „Blic“ iz pouzdanih izvora saznaje da je upravo Zoran Majdak sa saradnicima u utorak boravio u Valjevu. 

On je obišao i potencijalne lokacije za novi prostor za radio-stanicu, s obzirom na to da je Radio Valjevo dosad koristio prostorije u zgradi koja je u vlasništvu grada.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi