Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Ko je pravi vlasnik RTV Inđije?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

16. 11. 2015.

Izvor: UNS

Ko je pravi vlasnik RTV Inđije?

Radio-televizija Inđija prodata je 14. avgusta Danijeli Suši iz Šida za 63.458,00 evra, dok je ugovor sa Agencijom za privatizaciju potpisan 25. septembra. Nekoliko dana nakon kupovine, redakciju RTV Inđije posetio je direktor Sremske televizije Aleksandar Vinčić, dok se nova vlasnica Danijela Suša pojavila prvi put u ovoj medijskoj kući skoro dva meseca posle kupovine.

Kako Udruženje novinara Srbije (UNS) nezvanično saznaje, Aleksandar Vinčić se redovno pojavljuje u Radio-televiziji Inđija i održava sastanke sa zaposlenima na kojima im određuje zadatke, a između ostalog ih angažuje i da rade priloge za Sremsku televiziju koja je u njegovom vlasništvu i čija je direktorka u trenutku kupovine RTV Inđije bila upravo nova vlasnica Danijela Suša. Sa ovog mesta Suša je razrešena je 17. septembra, sedam dana pre potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

Zaposleni u RTV Inđiji još uvek nisu primili oktobarsku platu, a pre nekoliko dana Aleksandar Vinčić "zahvalio se na saradnji" trima honorarcima koji su radili u ovom mediju.

Programska šema RTV Inđije je promenjena, centralna informativna radijska emisija Radio novosti skraćena na 10 minuta, a i Večernje vesti su takođe skraćene, jer je to od zaposlenih tražio Aleksandar Vinčić, saznaje UNS.

Na pitanje UNS-a da li je tačno da redovno odlazi u RTV Inđiju i po kom osnovu održava sasatanke sa zaposlenima i dodeljuje im radne zadatke, Aleksandar Vinčić nam je rekao: „Naravno da nisu tačne informacije da odlazim u RTV Inđiju, a i da je tako, šta je vas briga za to, u kom svojstvu vi mene preslišavate? Niste reagovali kada sam vam tražio pomoć zbog Kurirovih ucena, a sada me zovete zbog neke 3-4 lenštine".

Na dodatno pitanje da li je dobio ovlašćenje od nove vlasnice Danijele Suše odgovorio je da nije, a ako ga dobije, rado će ići u ovu medijsku kuću.

Inače, RTV Inđija je 12. novembra preregistrovana u APR-u i kao vlasnik je navedena Danijela Suša iako po informacijama kojima raspolaže UNS, pravi vlasnik je upravo Aleksandar Vinčić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi