Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Kablovski internet u 18 sela
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

16. 11. 2015.

Izvor: Dnevnik

Kablovski internet u 18 sela

Dok se druge lokalne radio stanice gase, u šidskoj lokalnoj samoupravi mogu biti više nego zadovoljni kako je privatizovan ovdašnji Radio.

 

Medijski sistem Kopernikus kupio ga je za 531.000 evra, iako ga je agencija za privatizaciju procenila na samo 7.000 evra. Iako više nije pod ingerencijom Opštine, ovaj medij, po dozvoli Skupštine opštine, nosiće Šid u imenu -„Kopernikus RT Šid”. Novi vlasnik preuzeo je 10 od 24 zaposlena, ostali su na socijalnom programu i u penziji. 

- Kadrovska pitanja u ovoj radio - difuznoj ustanovi nisu konačno rešena, s obzirom na to kakve su ambicije Kopernikusa - kaže nam direktor Nikola Vidić.

- Pored radija uskoro kreće TV program, a poslodavac je ohrabrio zaposlene rekavši im da će plate biti na nivou zaposlenih u drugim delovima sistema Kopernikus. 

Ovih dana svi Šiđani su pozvani da obnove svoje ugovore za kablovsku televiziju. Ponuđeno im je više kvalitetnih kanala nego ranije, au ponudi je i internet. 

- Do 18 naseljenih mesta koja do sada nisu imala kablovsku televiziju i internet, uskoro će stići ova ponuda. Kompletan posao plaća Kopernikus uključujući i priključak, a vlasniku ostaje samo da plati račune. Izgradnja mreže počeće od Sremske Mitrovice i imaće dve faze. U prvoj fazi u opštini Šid kablovsku televiziju i internet dobiće Erdevik, Ljuba, Bačinci, Gibarac, au drugoj na red dolaze Vašica, Ilinci, Adaševci, Morović, Višnjićevo, Jamena i Batrovci. Zatim Privina Glava i Molovin - kaže Nikola Vidić. 

Radio Šid se inače čuje do Rume, Bjeljine, Vukovara i Bača. Novi vlasnik ima nameru da pokrije Srem, pa će dobra čujnost ovog radija biti sto kilometara u prečniku. Zato će uskoro biti postavljen novi predajnik. Televizijski studio privremeno će biti u prostorijama Radio Šida, a osim lokalnog programa preuzimaće beogradski program TV Kopernikus. 

Prilikom prodaje Radio Šida postavljeno je i pitanje programa na slovačkom i rusinskom, međutim, ne samo da neće biti ukinut taj program, već se, kako je rekao Nikola Vidić, razgovara i sa predstavnicima Roma i Hrvata, da se uklope u zajednički program.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi