Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Naći rešenje za Tanjug u skladu sa zakonom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

07. 11. 2015.

Izvor: www.danas.rs, FoNet

Naći rešenje za Tanjug u skladu sa zakonom

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković izjavio jevečeras da je oduvek postojala dobra volja da se nađe odgovarajuće rešenje za novinsku agenciju Tanjug i istakao da je najvažnije da sve što se ubuduće bude radilo u vezi satim bude u skladu sa zakonom. Pozdravljamo svako rešenje koje bi bilo u skladu sa zakonom i vodilo boljitku. Ne sumnjajte da će se naći zadovoljavajuće rešenje, baš onako kako je to rekao premijer Aleksandar Vučić, rekao je Mirković u emisiji "Oko" Radio-televizije Srbije.

Vučić je danas izjavio da Vlada, u slučaju Tanjuga, ne može da krši zakon, ali da će se gledati da se taj problem rešava "sui generis".Na pitanja kakvo bi sada rešenje moglo da se pronađe, Mirković je rekao da je još "rano komentarisati izjavu Vučića" i dodao da je bitno da taj proces vode Agencija za privatizaciju i menadžment Tanjuga.

Sekretar Udruženja novinara Srbije Nino Brajović, koji je takođe gostovao u "Oku", ocenio je da predlog premijera Vučića liči na neki oblik javno-privatnog partnerstva, što nije u skladu sa odredbama Zakona o informisanju i medijima.

Prema mišljenju Brajovića, problem sa Tanjugom je, zbog zakona o tom javnom preduzeću, to što su zaposleni ostali uskraćeni za besplatan prenos akcija, za razliku od drugih neprodatih medija, kojima je to bilo omogućeno.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

07.11.

2015.

Криминогени Мици [neregistrovani] u 16:19

убица медија

Саша Мирковић, гробар српских медија! Морао би да одговара!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi