Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Vučić zbog Tanjuga krši zakone i dovodi u pitanje reforme
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

06. 11. 2015.

Izvor: Beta

Vučić zbog Tanjuga krši zakone i dovodi u pitanje reforme

Predsednik Izvršnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović optužio je danas predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da izjavama da postoji mogućnost da se pronađe rešenje za opstanak Novinske agencije Tanjug krši zakone i dovodi u pitanje celokupnu medijsku reformu.

 

"Premijer Srbije izjavom da postoji mogućnost da se pronađe rešenje za Tanjug direktno narušava medijske zakone ove zemlje. Postavlja se pitanje da li će, ako dođe do kršenja zakona, biti srušena celokupna medijska reforma na koju je Srbija bila toliko ponosna i dobijala pozitivne ocene iz sveta", rekao je Sejdinović za agenciju Beta.

On je ocenio da Vučić na taj način diskriminiše druge medije koji u procesu privatizacije takođe nisu dobili novog vlasnika.

Sejdinović je rekao da mu je žao što su novinari Tanjuga ostali bez posla, ali je dodao da svoj bes treba da usmere prema menadžmentu te medijske kuće, koji je opstruirao medijske reforme pokušavajući da se direktno dogovori sa vlastima.

"Time su propustili priliku da nađu ozbiljnog partnera", kazao je Sejdinović i dodao da mu je žao što zaposlenima u Tanjugu nije ostavljena mogućnost da besplatno dobiju akcije, "iako su se oni negativno izjašnjavali o toj mogućnosti".

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

06.11.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 23:01

Zakon kao promašaj

Sačuvati nacionalnu agenciju u pet do dvanaest- dobra odluka. Sve više se pokazuje da je set medijskih zakona još jedna nametnuta obaveza od strane Brisela, o kojoj je odlučivala i kreirala je povlašćena manjina, servilna prema zapadnom "velikom bratu", koji , kao u svakom rijalitiju, dobro nagradjuje svoje aktere, učesnike i promotere.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi